21 Haziran 2017 Çarşamba

LOUİSE EDOUARD DUBUFE

 31.3.1819-11.8.1883 yılları arasında yaşamış ve Fransız ressam Claude Marie Dubufe’un oğludur.
Eserlerinin büyük kısmı Hermitage Museum, Musee d’Orsay, Reunion de Musees Nationaux, Lauren Rogers Museum of Art ve Los Angeles Museum of Art’ta yer almaktadır.







 “Paris Meclisi” en tanınmış eseridir.
Çok sayıda portre çalışması da bulunan ressamın, dönemin seçkin insanlarını ve modasını sergileyen tabloları günümüzün klasik eserleri arasında yer almaktadır.

2 yorum:

  1. Hepsi birbirinden etkileyici resimler. Zengin, ihtişamlı ve gösterişli... Dolayısıyla dönemleri anlatan bu "güzellikler"in varlığı insanın içini acıtıyor. Zira dönemleri anlatan yaşam manzaralarıdır bu eserler. Hani, "Sefiller"i yazan Victor HÜGO'nun deyimiyle "İyi olmak kolaydır. Zor olan adil olmaktır" sözü aklıma geliyor.. İşte bu tablolara baktığımda bir yandan içim ısınıyor.. Bir yanda da bir o kadar içim acıyor... Saygılarımla Mehmet Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette ama galiba özellikle tablolarda yaşanmış hayatlar gizli gibi. Bir şeyler anlatıyorlar... Belki emekçi değiller, daha kolay yaşamları olmuş gibi. Ama her insan döneminin kalıplarını devirip değiştirecek beceri, fırsat ve/veya kararlılığa da sahip değil. Bize geçmişten yaşanmışlığın fotoğraflarını gönderiyorlar.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil