27 Ocak 2017 Cuma

BELGRAD RESTORANLARI – 1 (ZAVİYAJ RESTORAN)

Aralık ayında yaptığımız Belgrad gezimizde, havanın soğuk olmasına bağlı olarak kenti dolaşma sürelerimiz fazla olamadığından kapalı mekanlarda vakit geçirme süremiz daha fazla oldu. Bunu düşünerek kısa gezimizde yeme içme noktalarında biraz daha fazla harcamayı göze alarak kentin en iyi restoranlarını tanıma kararı aldık.
Bu nedenle zaman buldukça bu mekanları sizlere tanıtmaya gayret edeceğim. İlk günümüzde havaalanından kente ulaştığımız yer daha önce anlattığım gibi Eski Şehirde(Stari Grad) istasyon meydanı idi. Otele geçmeden öğle yemeği için ayarladığımız ilk restoran Zaviyaj Restoran oldu.
ZAVİYAJ RESTORAN

Gavrila Principa 77” adresindeki restoran, İstasyon meydanından birkaç sokak arkada yer alıyor. Tripadvisor sıralamasında, Belgrad restoranları arasında 5. Sırada yer alıyor. 985 restoran arasında 898 ziyaretçinin oylamasıyla bu sırayı alan restoran öğle saatlerinde de kalabalık ama uygun bir masa bulma şansımız oldu.
İnanılmaz büyük porsiyonlar geliyor. Et yemeklerin tümü mükemmel düzeyde idi. Servis görevlileri son derece sempatik ve servisi de kalabalığa rağmen oldukça hızlı idi. Grubumuzun ısmarladığı yemeklerin kişi başı fiyat ortalaması 1.175 Dinar oldu (31,00 TL yaklaşık)




2 yorum:

  1. ne güzel her yeri geziyorsunuz..tanıtımını da yapıyorsunuz..elinize sağlık..bu arada resimdeki patatesli et yemeğide tanıdık geldi..türk usulü etli yemeğe benziyo.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Püreli olan bildiğimiz köfte, Ortadaki patatesli olan ise bizdeki tandıra benziyor. İlk tabak benim yediğim olmadığı için doğrusu tadını bilmiyorum.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil