17 Mart 2016 Perşembe

PALAZZO PİTTİ (Pitti Sarayı) FLORANSA 2. BÖLÜM

 Sarayı gezmeye devam ediyoruz.



















7 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Floransa... Sanat zehirlenmesi denen durumun yaşanabileceği şehir. Paylaşımınız bu sıkıcı zaman içerisinde gözümü gönlümü açtı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten Floransa şehri "Güzellik Hastalığı"na yakalanılan bir şehir. görmeye değer o kadar güzel eser var ki.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil
  3. Sezer'in düşünlerine aynen katılıyorum ben de.. İtalya'ya yıllar önce gittiğimde benzer duygulara sahip olmuştum..Rönesansın kalbi, sanatın merkezi bir ülke İtalya. Ve bunu en belirgin gözlemleyebildiğimiz şehirleri Roma, Floransa, Venedik.. her yer açık hava müzesi..

    Her Allah'ın günü terör olaylarıyla güne başlayıp, günleri, ayları geçirmekten içimiz, dışımız alt üst oldu, yaşam şevkimiz kırıldı, kırılacak. Bu yüzden bu tür yayınlar da olmasa kendimize gelemeyeceğiz. Teşekkürler, size ve ailenize esenlikler dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanat, insanın keşfedebildiği en yüce güzelliklerden bir tanesi. Her güzel eser, insana insan olma mutluluğu veriyor. Keşke bu insanlıktan çıkmış yaratıklara tedavi amaçlı sanat ve yaratıcılık eğitimleri verilebilseydi de insanlıklarını unutmasalardı.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil
  4. İnsan bedenini beslemek çok kolaydır. Asıl zor olan ruhu besleyebilmektir. İtalya insan ruhunun beslenebildiği ender ülkelerden biridir. Ruhu beslemek, bakış açısını değiştirir, gönül gözünü açar ve insana nezaket katar. Bu güzel fotoğraf kareleri için teşekkürler.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim ilginize ve desteğinize.
      Sevgiler, saygılar.

      Sil