10 Mart 2016 Perşembe

HOTEL DEL LAGO, CAVRİGLİA, TUSCANY

Gezimizin yedinci gününün sonunda Toskana Vadisi’nde Cavriglia adlı küçük bir beldeye ulaştık. Hem fiyatının Floransa içindeki otellere göre çok uygun olması ve hem de, Toskana Vadisini tanımak bakımından kalmayı uygun gördüğümüz otele ulaştığımızda, beklentimizin çok ötesinde müthiş bir çiftlik evini karşımızda gördük. Bu sebeple, böyle sevimli otelleri daima, gezinin bir parçası saydığımdan ayrıca tanıtmayı uygun gördüm.
Cavriglia, Toskana vadisinde Floransa kent merkezine yaklaşık 43 kilometre mesafede sakin ve küçük bir belde, belki köy irisi diyebiliriz. Otelimiz beldenin on  kilometre kadar dışında Santa Barbara gölü kıyısında. Buralara Chianti de deniliyor. (Chinati, İtalya’nın sevilen şarap markalarından) Sevimli ve biraz irice bir çiftlik evi. Etrafında çok sayıda çiftlik hayvanı bulunan ve ekolojik tarım yapılan bir yer. Araçla gelmeniz halinde Floransa dışındaki bu belde de bir gün geçirmenizi öneririm. Araç sahibi olmayanlar ise San Giovanni Valdarno Tren istasyonundan Floransa ve Arezzo’da ulaşmaları mümkün.
Oda fiyatı gecelik, kahvaltı dahil 43 Euro. (Booking.com’de 315 ziyaretçinin değer ortalaması 8,3/10)












8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. kolay unutamayacağımız bir yerdi. Sevgi ve saygılarımla.

      Sil
  2. Haklısınız, çok hoş bir otelmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyif aldığımız bir oteldi.
      Sevgiler, saygılar.

      Sil
  3. anılarım canlandı sayenizsde..Tekrar italyaya gitsem kesin floransa ilk gezilecek yer olur..çok etkilenmiştim ben..iyi gezmeler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Floransa öncesi bizim için güzel bir keyif mekanı oldu. Tek bir gün ayırabildiğimiz Floransa tekrar tekrar gitmeyi hakeden kentlerden.
      Sevgiler, saygılar.

      Sil
  4. Harika doğa içinde yer alan bu oteli notlarım arasına aldım. Çok teşekkürler Mehmet Bey..Değerli ailenizle birlikte sağlıkla ve huzurla dolu daha nice güzel günlere..iyi gezmeler dilerim.. Esenlikle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gezimizde çok keyif aldığımız birkaç otelden biriydi. Umarım yolunuz düşer.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil