12 Ekim 2015 Pazartesi

ÜLKEMİN GÜZELLİKLERİ SOLUYOR

Herkes tarafından bilinen dış güçler, kullandıkları taşeronlar vasıtasıyla ülkemize ve halkımıza yeni acılar yaşatmaya devam ediyorlar. Çözülmeleri, bilerek, sürekli engellenen suçlar giderek artmakta. Yöneten hiç kimsenin sorumluluk hissetmediği olaylar sonucunda kan akmaya devam etmekte. “İstifa” söyleminin gülerek karşılandığı şu anlarda, bir makam sahibi olmayı –her ne olursa olsun- ve istifa etmeyi şu anki kadar istediğimi hatırlamıyorum.

Makamların ağırlığının şahısların kimliğinden daha ağır olması gerekir diye düşünüyorum. O ağırlığı kaldıramayanların halkın yaşamının sorumluluğunu hiç taşıyamayacakları bir gerçek. Giderek ve hızla “Ortadoğululaştırılmaya çalışılan” ülkemin bu karanlık çemberden aklı ön plana alan çözümlerle çıkabilmesini diliyorum.

Birkaç gündür bilinçli olarak yavaşlatılan internet, Facebook ve Twitter, halkın iletişim özgürlüğünü engellemeye yönelik olduğu kuşku götürmez. Halkın haber kaynaklarının dezenformasyon yolu ile karartılmasının kimseye yarar sağlamayacağı gerçeğinin bilinmesi gerekir.
Güzel insanlarımız bizi birer birer bırakıp gitmekte. Her gidenin arkasından artık biraz daha öksüzüz biraz daha soluyoruz. 41 yıllık sanat hayatının yaşamlarımıza güzellik kattığı, kahkaha ile güldüğümüz programlarının ardından içten içe canımızı acıtan Levent Kırca, Türk insanı seni unutmayacak!

1974’te TRT ile girdim hayatınıza. O günden bu yana bayağı bir zamanınızı aldım. 41 yıl... Teşekkür ederim size, anılarınızda bana yer açtığınız için
...
‘Güzellikler paylaştıkça değerlenir, kötüler çoğaldıkça kanıksanır’  İnsan olarak birbirimizi sahiplenmek, birleşebilmek için uzaylıların dünyayı istila etmesi mi gerekir?
...

Dik durun.. Adil olun, sabırlı olun. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, cumhuriyetle kalın, hoşça kalın!!”

12 yorum:

  1. Söz bitti artık!. Büyük acılar yaşıyoruz.. Ve bu acıların üstüne Levent Kırca gibi bir büyük ustayı da kaybettik. O gerçek bir vatanseverdi. Gerçek bir sanatçıydı. Ülkenin içinde bulunduğu en zor günlerde kahramanca bir duruş sergiledi. Mücadelenin direkt içinde varlık gösterdi. Ülkemiz büyük bedeller ödüyor. Bu fotoğrafı görenler her şeyin farkında.. Ama uyanış çok geç.. ve hâlâ derin uykuda olanlar var ne yazık ki!. Ülke kan revan içinde, hal böyle iken, milli bir duruş sergilemek konusunda dahi hesap kitap yapılıyorsa söyleyecek bir şey kalmadı artık!. Ölenler can'dır, canlardır. Ölen 'insan'dır.. Oradan tesadüf geçerek ölen bizler de olabilirdik. ' İNSANLIK ölüyor artık! ' demeye dilim varmıyor!. Biz vicdanlı, merhametli bir millet değil miydik!..Lütfen birleşelim.. Hırsız evimizin etrafında, düşman içeriye girdi...

    Her şeye rağmen, Levent Kırca'nın son mektubundaki sözlerinde olduğu gibi...dik duracağız..adil ve sabırlı olacağız. kötülükleri değil, güzellikleri,iyilikleri paylaşıp çoğalacağız. Kullandığımız dil, sevginin dili olacak. biz zorlukların üstesinden geliriz!.

    ŞİMDİ BİRLİK OLMAK ZAMANIDIR!. BİZ BİR OLURSAK, BİRLİK OLURSAK. DÜŞMANI KOVABİLİRİZ!.

    Kaybettiğimiz bütün canlara ve büyük usta Levent Kırca'ya Allah'tan Rahmet diliyor, yakınlarına, sevenlerine, milletimize! baş sağlığı diliyorum.

    Aydınlık günlere görmek temennilerimle..
    Esenlikler ve iyi haftalar dilerim Mehmet Bey..


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söyleyecek çok sözlerimiz var, anlayana, dinleyene, işitene. Halkımızın artık bir duruşa sahip olması gerekiyor. Ölenlerin, kimliklerinin ötesinde insan olduklarının birileri tarafından anlaşılması gerekiyor.
      Beklenen günler, güzel günlerimiz ellerinizdedir,
      haklı günler, büyük günler,
      gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan,
      ekmek, gül ve hürriyet günleri
      yakında diyorum.
      Sevgi ve enderin saygılarımla.

      Sil
  2. Sabahları sıkıntıyla gözümüzü açar olduk, hani uyanır uyanmaz hissedersin ama nedenini 5-10 saniye sonra hatırlarsın...
    Haberleri çocuklardan gizli izler olduk, açıklayamayacağımız sorular soracak, insanların ölmesini anlamlandıramayacak... Hoş ben bile 'şüphelilerin' bağlantıları olarak anılan kesimleri kafamda birbirine ekleyip olayları anlayamıyorum ki çocuk ne yapsın...
    Levent Kırca benim için hep 'en başarılı sarhoş', vatansever...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir kabus yaşam bize dayatıldı ki, yitirdiklerimizin dahi farkına varamıyoruz.
      Umarım gelecek kuşaklar bizi suçlamaz.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil
  3. O kadar üzgün o kadar sinirliyim ki kelimelerle ifade edemiyorum. Bundan daha kötüsü de olamaz diyoruz ancak ertesi gün daha kötüsüne daha kötülerine uyanıyoruz. Umarım bir an önce ülkece silkelenip kendimize geliriz. Tekrardan hepimizin başı sağ olsun ve büyük usta Levent Kırca'nın sözleri kulaklarımıza küpe olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toplum mühendisliğine soyunanların temel hedeflerinden birisi de yılgınlığı toplumda sürekli kılmak. Bu anlamda mücadele esastır. Her türlü karartmayı ve yönlendirmeyi aşabilmek önemlidir.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil
  4. Günlerdir ilk defa uğruyorum buralara. Hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden. Çoğumuz gibi. Adım adım karmaşaya sürüklendik, akıbet belirsiz. Biz diğer Ortadoğu ülkelerine benzemeyiz diye diye avutuyoruz kendimizi ama bilemiyorum:( Çok üzgünüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli olan dik durabilmek ve kargaşanın arkasındaki resmi net görebilmek. Giderek sorunlarımızı çözmek zorundayız. Ülkemiz ve halkımız her şeye rağmen mutlu olmayı hak ediyor.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil
  5. Merhabalar.

    Yıllardır blog sayfalarımızda boğazımızı yırttık, ülkenin gidişatı iyi değil diye. Halen millet sus-pus. Ne zaman sesini yükseltecek ölüm kapısına dayandığı zaman mı? Canlı bombacıları biliyorlarmış ama, harekete geçmeyince bir şey yapamıyorlarmış. Canlı bomba harekete geçtiği zaman, belden aşağısı kalan bedenine ne uygulayacaksın?

    Devletin başındaki idare bu terörü durduramıyorsa, bıraksın başkalarına, elbette bu terörün kökünün kazınacağı bir yol ve yöntem vardır. Tüm bloggerler tepkilerini dile getirmeliler. Türkiye sesini yükseltmeli.

    Ankara garındaki bu menfur ve hain bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Allah acılarını hafifletsin.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılacak ve söylenecek çok şey var elbette. Ama sizin de dediğiniz gibi, suskun görünen bu halkın her söylediklerine inandıklarını sanıyorlar ise aldandıklarını anlayacaklar.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil
  6. Merhabalar.

    İslam'a sonradan sokulan din dışı hurafelerle sanat ve sanatçı her zaman ikinci plana itilmiş ve bir öcü gibi gösterilmiştir. İşte bu nedenle ülkenin bir kısmı Levent Kırca için, Allah'tan rahmet dileyip, onu saygı ve sevgi ile anarken, bir kısmının da hiç umurunda değildir.

    Bu büyük güldürü ustasını her zaman severek izler, hiç bir proğramını kaçırmazdım. Vefat ettiğini üzülerek öğrendiğim de "sanat dünyasının bahçesinden bir çınar daha yıkıldı" dedim. Levent Kırca'ya Cenab-ı Allah'tan rahmetiyle muamele eylemesini, sanat dünyasının da tüm sevenleri ile birlikte acılarını hafifletmesini dilerim. Mekanı cennet, toprağı bol olsun. Onu asla unutmayacağız.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanatçı, güldürü yolu ile, yaşanan olaylardaki can alıcı noktaları ortaya çıkaran insan demektir. Halkın sanatçısı halkını güldürürken düşündürebilen insandır. Levent Kırca ise ilaveten güldürürken ağlatabilen bir insandı. Allah rahmet eylesin.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil