22 Ekim 2015 Perşembe

AĞUSTOS AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 1



KİTABIN ADI
Günlük Yaşamdan Sanata (Il costume di casa 1973, Dalla perferia dell’impero 1977 ve Sette anni di desidero 1983 kitaplarından derleme)
KİTABIN YAZARI

Umberto Eco

KİTABIN ÇEVİRMENİ
Kemal Akatay
KİTABIN YAYINEVİ
Can Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2014
KİTABIN BASKI SAYISI
3. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
243 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10  (Bir dizgi hatası var)
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Umberto Eco, özellikle deneme dalında üstün bilgisiyle kültürün kaynaklarını araştırdığı Ortaçağ’dan günümüze uygarlığı ve değerlerini çok sık irdeliyor. Bu kitabında özellikle Amerika Birleşik Devletleri gezilerinde gözlemlediği özel müzeler üzerinde düşünce ve değerlendirmelerini yazıyor.
Mükemmel entelektüel bilgisi ile yaptığı çıkarımlar insanı etkiliyor. Kitapta 5 bölüm halinde 18 makalesi bulunan değerli yazarı okurken aynı  zamanda kültürel bir seyahati uzman bir rehber eşliğinde yaptığınız duygusuna varıyorsunuz.
Umberto Eco, her ne kadar romancılığıyla daha ön planda olsa da, elbette roman yazmadan önce de sanatı, kültürel ve bilimsel tartışmaları gazete ve dergilerde yayımladığı yazılarla yönlendiriyordu. Günlük Yaşamdan Sanata, Eco'nun Antik Yunan'dan Ortaçağ'a, Rönesans'tan bilişim çağına uzanan derin birikimiyle göz kamaştıran bir kitap. 

Umberto Eco, en çetrefil konuları her kesimden okurun kolayca anlayabileceği bir dille anlatır. Ancak ona özgü ironi, sanatın günlük yaşamın hemen hemen her alanıyla bağlarını kurcaladığı bu denemelere müthiş bir okuma keyfi katıyor: Ortaçağ, medya, gösteri kültürü, ölüm cezası, Coca-Cola... Çağdaş yaşamın tüm göstergeleri, Eco'nun hayranlık verici yorumlarıyla yeni değerlendirmelere açılıyor.”
(Kitap arka kapak tanıtımı)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder