8 Ekim 2015 Perşembe

SAKIZ ADASI LEZZET DURAKLARI

Sakız Adası lezzet durakları Türk ziyaretçilerin önem verdikleri yerler arasında. Seçkin balık menülerinden doyamayacağınız tatların içinde bizim seçebildiklerimiz aşağıdakiler. Gittiğinizde deneyebileceğiniz gibi farklı noktalar da keşfedebilirsiniz.

Ag. Anargiron 7, Chios Town

Tripadvisor sitesinde ziyaretçilerin puan sıralamasında Sakız Adası içinde 4. Ve merkezde bir numara olan bu restoran, Caminin hemen arka sokaklarında son derece küçük -5 veya 6 masası var- ve çok fark edilmeyen bir restoran. Ama adaya gittiğinizde mutlaka uğramanızı önereceğim tek mekan. Sadece gündüzleri saat 13.00 ile 17.00 arasında açık. Eğer rezervasyon yaptırmaz iseniz mutlaka erken gitmeniz gereken bir restoran. Saat 15.30’dan sonra ocağını kapattığını söyleyerek müşteri almıyor.

Masaya oturduğunuzda servis yapıldıktan sonra restoranın sahibi geliyor ve sadece tek sorusu şu; “Et mi Balık mı?” Seçiminizi yaptıktan sonra masaya mezeler ve mönünüze göre etler ve balıklar adeta yağıyor. Mezeler ve mönü, masaya oturanların sayısına göre ortaya konuyor ve paylaşıyorsunuz. Bir an bu kadar tabağı nasıl bitireceğinizi düşünürken, tabaklara saldırı bitince masada hiçbir şey kalmadığını görüyorsunuz.

Hesabınız içki ile birlikte kişi başı 8-10 Euro civarında geliyor.












To Tsikoudo 

Leoforos Aigaiou 40-42, Chios Town 821 00

Merkez ilçenin kordonunda hemen limanın karşısında olan bu restoran hem kordonda gezenleri izleyebildiğiniz ve hem de gece geç vakitlere kadar deniz havası alarak oturacağınız bir yer.

20 cc Uzo 5,5 Euro. Mezeleri seçiyorsunuz. Dilerseniz içeride balıkları kilo ile tarttırıp ızgara veya kızartma yaptırabiliyorsunuz. Keyifli bir mekan.





O Passas

Lagada, 82300,

Merkez ilçeden kuzeye doğru yöneldiğinizde 16 kilometre sonra 25 dakikada ulaşabileceğiniz Lagada isimli bir balıkçı köyü var. Sahilde çok sayıda balık restoranı arasında en ünlüsü olan bu restoranda garsonlar Türkçe biliyor.

Denizin hemen kıyısında canlı balıkları denizde besleyerek oturabileceğiniz restoranda çok sayıda meze ve kilo ile alacağınız balıklar mevcut. İçkisiz kişi başı maliyet 10 Euro civarında.







Ta Delfinia 

Leoforos Aigeou 42 | The Harbor, Chios Town,

Merkezde kordonda, “To Tsikoudo”nun hemen yanındaki bu restoran da benzer özelliklere sahip güzel ve keyifli bir restoran. Tripadvisor’da “mükemmellik sertifikası” sahibi restoranın şef garsonu Yannis, Türkçe anlıyor.

Keyifli mezeler ve balıklarla gece geç saatlere kadar oturabileceğiniz mekanda kişi başı maliyet 10-12 Euro civarında.





O Mesaonas

Plateia Taxiarhon, Mesta

Mesta köyünde hemen meydanda yer alan bu restoranın özelliği ev yemekleri. Değişik sebze ve et yemeklerinin tabağı kişi başı 5 Euro. Ama tabağın büyüklüğünü geldiğinde anlıyorsunuz. Kesinlikle ilginç tatlar ve lezzetlere sahip yemekleri herkes farklı söyleyerek tatma imkanı var.



Porto Kastello
Kastello Limanaki, Chios Town

Merkezin hemen birkaç kilometre dışında deniz kenarındaki bu taverna, öğle yemekleri içinde açık. Eğer gece bir Türk grubunun yemeğine denk gelirseniz –bizim gibi- canlı müzik ile her şey dahil mönü kişibaşı 18 Euro. Şef garson İrini oldukça yardımsever ve gayretli









4 yorum:

  1. Sakız Adası'nda yeme içme işleri gayet uygunmuş. Üstelik oldukça lezzetli görünüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa ve hatta Türkiye büyükşehir standartlarına göre oldukça ucuz kalıyor.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil
  2. Merhaba Mehmet Bey,

    Yazıyı henüz tam okuyamadım, ama doğrusu yiyecekler bir hayli iştah açıcı ve çekici duruyorlar.. Dolayısıyla bu görüntüler nerede olursa olsun insanı cezbeder valla.. Göz dolduran bu yazınızı en kısa zamanda okuyacağım.. Saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle deniz ürünlerini sevenler için bir cennet Sakız Adası. fiyatlar son derece makul.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil