27 Mart 2014 Perşembe

MART AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 5

 

KİTABIN ADI
Dünya Ağrısı
KİTABIN YAZARI
Ayfer Tunç
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Can Sanat Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2014
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
331 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


İnsanların iç dünyalarında, en yakınları ile dahi paylaşamadığı sorunlar ve acılar vardır. Bazen bunlar o derecede artar ya da tahammül edilmez hale gelir ki, insanı günlük yaşamında çaresiz halde bırakabilir.

Anadolu'da küçük bir şehirde yaşayan Mürşit’te böyle bir dünya ağrısı çekmekte. Babasından devralmak zorunda kaldığı otel işletmesiyle ilgilenmemekte, ileriki sayfalarda anlaşılacak, iç yaşamının derinliklerine attığı ağrısı ile baş etmeye çalışmakta. Müşterisi madenci Uzay’ın da benzer sorunları ikisini yakınlaştırır. Ta ki, ağrıları sel olup taşana kadar.

Ayfer Tunç, bu yeni romanıyla, çok kişinin kendi benliğinde benzerlikler bulabileceği bir dünyaya sürüklüyor bizleri. Yazarın, geçmişin bildik arka plan olaylarıyla ördüğü romanda günlük yaşamı içindeki halk insanları size çok tanıdık gelecek. (Bugünlerde Reşat Nuri Güntekin’in Anadolu Notları kitabını okuyorum. Anadolu insanı 80 yıldır sanki değişmemiş gibi!)

Günümüzün en üretken ve değerli yazarlarından Ayfer Tunç teşekkür ve saygılarımızı sunuyoruz.

10 yorum:

  1. Ayfer Tunç da, bildiğim kadarıyla, severek takip ettiğiniz yazarlardan biri. Hiç okuma fırsatım olmadı ama bu yılki okuma listeme dahil ettim. Başlangıç için hangi kitabını tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayfer Tunç, yaşayan Türk romancıları arasında en beğendiklerim arasında yer alıyor. Henüz alamadığım bir kitabı (Mağara Arkadaşları) dışında tüm hikaye ve romanlarını okudum.
      Ayfer Tunç'u sevmeniz için başlangıç için üç kitap önerim var. Zaten bu üçünü okursanız tüm kitaplarının peşine düşeceksiniz.
      1- Bir maniniz yoksa annemler size gelecek,
      2- Aziz Bey Hadisesi,
      3- Bir deliler evinin yalan yanlış anlatılan kısa tarihi.

      Size küçük bir not: Fakir Baykurt kitaplarının bir yayınevi tarafından yeni baskılarının yapıldığını gördüm. Amerikan sargısı da dahil tüm kitapları var. Hemen bir kitabını aldım. Zaman içerisinde tümünü edinip -bir kısmını yeniden- okuyacağım.

      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil
    2. Sağ olun Mehmet Bey... Sanırım ilk sıradaki kitapla başlasam iyi olacak.
      Literatür Yayınları olabilir mi? Oturduğum semtte bir halk kütüphanesi keşfettim. Oraya üye olmak istiyorum. Amerikan Sargısı'na orada rastladım. Yakın zamanda okumak istiyorum.
      Selamlar, sevgiler..

      Sil
    3. Doğru, literatür yayınları. Edebiyatseverlerin kitaplığında mutlaka bulunması gerektiğine inanıyorum. Sevgiler, saygılar.

      Sil
    4. O halde almam kaçınılmaz oldu. Selamlar...

      Sil
    5. İyi okumalar ve paylaşımlar. Sevgiyle kalın.

      Sil
  2. Bir deliler evinin yalan yanlış anlatılan kısa tarihi. apayrı benişm için , genel olarak benim de çok çok beğenerek okuduğum , yazımına , kalemine hayran olduğum bir yazar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kitapta gerçekten çok sevdiğim ve etkilendiğim bir romandı. Ayfer Tunç'u sevmemin bir başka nedeni. Saygıyla.

      Sil