18 Mart 2014 Salı

MART AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 2

 
KİTABIN ADI

Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın Tarih Tezlerine El-Cevap

KİTABIN YAZARI
Sinan Meydan
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
İnkılap Kitabevi
KİTABIN BASKI YILI
2013
KİTABIN BASKI SAYISI
2. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
133 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Özellikle toplumu yönetmeye soyunmuş insanların, düşüncelerini açıklayacağı konularda derinine bilgi sahibi olmamaları ya da başkalarının hazırlayıp verdiği metinleri okumaları halinde zaman zaman çok zor duruma düşeceklerinin ibretlik belgesi bu kitapta yer alıyor.

Bir şeylere, bazı kimselere muhalif olabilirsiniz. Ancak muhalefetinizin söylemi, yalan ve yanlış üzerine kurulması halinde belki kitleleri bir süre için kandırabilirsiniz, ama asla sürekli değil. Hele hele bilginiz olmayan konularda söyleyeceğiniz gerçek dışı tümceler sizi zor durumda bırakabilir. Bu da sizin çok zor –belki de zorunlu- kararlar almanıza sebep olabilir. (Elbette bu son cümleyi çağdaş demokrasiye sahip ülkelerdeki yöneticiler için kurdum)

Tarihimizi bilmek önemlidir. Özellikle çarpıtmalara karşın gerçekleri bilmek, gerekirse araştırmak, bizlere yani Türk Gençliği’ne verilmiş bir vasiyet hatta zorunlu bir görevdir. Gerçeği bilmek, savunmak kadar önemlidir. Bu yüzden yalanlara ve çarpıtmalara gerçek cevabımızı araştırarak, bilerek ve öğrenerek vereceğiz. Sinan Meydan, yine bu çok çarpıcı kitabında güneşin balçıkla sıvanamayacağını, gerçeğin hiçbir zaman örtülemeyeceğini belgeleriyle ortaya konuyor. Okumakta bize düşüyor…

2 yorum: