21 Ekim 2013 Pazartesi

TATİL DÖNÜŞÜ

Uzun bir bayram dinlencesini geride bıraktık. Umuyorum herkesin gönlüne göre bir tatil olmuştur. Bu uzun tatilde önceden planladığımız Endülüs gezisini 9 gün üzerinden gerçekleştirdik. Zaman içerisinde detayları anlatacağım. Genel bilgilerden öte şimdilik acil günlük işler yanında bazı çok kısa bilgileri paylaşıyorum. 

Gezimizi 6 kişi, bir minibüs kiralayarak gerçekleştirdik. Malaga (2 gece), Tarifa, San Fernando-Cadiz, Sevilla (2 gece) Malaga (2 gece) konaklama yaptık. Toplam yolumuz yaklaşık 1.000 kilometre civarında oldu. Bir gün Tarifa-Tanger arasında feribotla Fas’a geçiş yaparak günlük tura katıldık.

Seyahat rotamız saat istikametinde Malaga, Terramolinos, Benamedura, Marbella, Peurto Banus, Tarifa, San Fernando, Cadiz, Puerto Real, Sevilla, Cordoba, Antequerra, Malaga şeklinde oldu. Sadece 2. Gün Malaga-Granada hattını ayrı yaptık.

Seyahat öncesi yaptığımız ön araştırma doğrultusunda planlarımızın neredeyse tamamı gerçekleşti. Çok az değişiklikler ise planlarımızı etkilemedi. Bu gezinin en büyük sorunu çok uğraşmamıza rağmen uçak biletlerinin pahalı olmasıydı. Neredeyse 3 ay önceden almamıza rağmen uçak biletlerinin yüksekliği maliyeti artırdı. Malaga’ya doğrudan seferin İstanbul bağlantılı çok az olması nedeniyle çok fazla seçeneğimiz olmadı. 

İlgilenenler için söyleyeyim. Uçak biletleri sebebiyle kişi başı toplam maliyet 1.500 Euro civarında gerçekleşti. Ancak bu gezi ile ilgileneceklerin değişik seçenekleri ayrıca araştırmasını öneririm. (Örneğin daha çok uçak seferi yapılan Madrid ve Barcelona’ya uçup Renfe (hızlı tren) ile Malaga’ya gidip gelmekte ayrı bir araştırma konusu olabilir.)

Önümüzdeki günlerde genel bilgiler ile başlayıp, geziyi birçok şehir veya konuları ana başlık yaparak anlatmaya çalışacağım. İlgilenenleri izlemeye davet ediyorum.

(FOTOĞRAFLAR MALAGA'DAN)

10 yorum:

  1. hoşgeldiniz.. yazınızı bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda başlayacağım. Ama detaylı anlatım epey sürecek gibi. Sevgiler.

      Sil
  2. gezilerinizi ilgi ile okuyorum, yorulmadan bolca gezmeniz takdire şayan.
    saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize çok teşekkürler. saygılarımı sunuyorum.

      Sil
  3. uçak biletleri gerçekten buraya oldukça pahalı. her güzn de yok sanırım. seyahat ayrıntılarını merak ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçekten uçak bileti biraz daha ucuz olsa idi efsane bir seyahat olacaktı. Ancak sonuçta çıkardığım rakam yine de tur fiyatlarının oldukça altında oldu. Ayrıtılar birazdan (!)

      Sil
  4. Merhaba Mehmet Bey,

    Resimler de gösteriyor ki Malaga, tarihi dokusuyla dikkat çekiyor olmalı. Özellikle Endülüs Araplarından kalma kalelerini duymuştum... Tanıtımınızı okuyacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bütün olarak Andalucia benzer özellikler gösteriyor. Granada ve Cordoba'da özellikle öne çıkıyor.

      Sil