28 Ekim 2013 Pazartesi

CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

11 Kasım 1938’den bu yana başlayan geri dönüş, devrimlerden sapma giderek irtica ve ortaçağ karanlığına gömülüş biçimini almaya başladı. Sürekli budanan ve tahrip edilen cumhuriyet kazanımları artık açıkça bizi bir yıkıma doğru götürmekte. 

Atatürk’ün ölümünden başlayan hem bizzat Atatürk’ün partisi hem de giderek tüm sağ partilerin eliyle yapılan dini sömürme ve dincilere prim verme, devrimlere düşman bir neslin yaratılmasına olanak sağladı.

Atatürk’ün, daha “Gençliğe hitabe”sinde gördüğü tehlikeyi bizler ne yazık ki göremedik, görmek istemedik. Sandık ki kurulan çağdaş düzen ilelebet yaşayacak. Ama cumhuriyetin tüm kazanımları, bugün bütün cumhuriyet kurumlarının basiretsizlik ve aymazlığı ile cumhuriyeti yıkmak isteyenlere gösterilen hoşgörü ile, cumhuriyetimizi yıkılma noktasına getirdi.

Mustafa Kemal’in “en büyük eserim” diye öğündüğü cumhuriyetimizin 90. Yılını ne yazık ki bugünkü koşullar altında kutlamak zorundayız.

Biz gençlerin uyanık bekçiliğine emanet edilen cumhuriyeti koruyamadık. Gönül, coşkulu ve heyecanlı bir kutlama yapmak isterdi. Ama geldiğimiz bu noktada hala Torosların bir yamacında ya da Anadolu’nun bir köşesinde çoban ateşleri yandığı sürece umut olduğu inancı ile;


EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!


4 yorum:

  1. En büyük bayramdır bu! Hepimize Kutlu Olsun!..
    YAŞASIN CUMHURİYET!..

    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

    YanıtlaSil
  2. 29 Ekim Mustafa Kemal'dir.
    Cumhuriyet aydınlanmadır.
    Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
    Ne Mutlu Türküm Diyene.

    YanıtlaSil
  3. Anlamını bilerek kutlanmasını diliyporum

    YanıtlaSil