7 Ekim 2013 Pazartesi

BEYPAZARI SOPÇALAN KÖYÜ, İNÖZÜ VADİSİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Yaz mevsimi nedeniyle ara verdiğimiz doğa yürüyüşlerine yeniden başlama kararımızı geçen hafta sonu uyguladık. Tüm ülke genelinde havanın mevsim normallerinin altında olması sebebiyle yürüyüşün katılım sebebiyle az olmasından endişe ederken Pazar sabahı 3 rehberimizle toplam 44 kişi olunca, doğa sevgisinin soğuk dinlemediğini anladık.
Bu haftaki rotamız nispeten oldukça ormansız bir bölge olan Beypazarı idi. Sopçalan köyünden başlayıp İnözü vadisini kapsayan yürüyüşümüz için sabah 8’de merkezden hareketle başlayan yolculuğumuzda verdiğimiz kısa bir moladan sonra 10,30 civarında Beypazarı’na ulaştık.

Grubun sayısının çok olması ve bazı yürüyüşçülerin ilk kez katılacak olması nedeniyle grubu hızlı ve yavaş grup olarak iki bölme durumunda kaldık. 29 kişinin hızlı grubu tercih etmesine rağmen hem sayının çokluğu ve hem de yürüyüşe ayak uyduramayanlar sebebiyle zaman zaman beklemeler meydana geldi. Kısa yürüyen grupla yürüyüşün sonunda buluşmak için hızlı grubumuz saat 11’e doğru yürüyüşe başladı. Hava oldukça soğuk ve yer yer noktacık şeklinde atan kar ile tırmanmaya geçen grubumuz bir süre sonra dağ zirvesindeki ormanın renk cümbüşüne dayanamayarak bir zirve yapmak için normal yolumuzdan saparak tırmanmaya geçtik.



Sonbaharın tüm güzelliği renk geçidiyle doğada yerini almıştı. Yeşilden kızıla renk renk yapraklarıyla ağaçlar tam bir görsel şölen sunuyordu. Zirve esintili olduğundan fazla zaman kaybetmeden inişe geçtik. Havanın soğuk olması su molalarını azalttığından fazla dinlenme vermeden yol aldık.








Doğa, renk cümbüşünden öte tüm cömertliğiyle verdiği meyvelerle başımızı döndürüyordu. Alıç, Böğürtlen, Elma, Ayva, Ceviz, Armut yemekten neredeyse yürümeyi bırakacak durumdaydık.






Vadide küçük bir dere kenarında saat 14.00’e doğru verdiğimiz molanın ardından vadi içinde inişe devam ettik. İnözü Vadisi, kayaç ve katmanlarıyla görülmeye değer vahşi manzaraları sunmaya devam ediyordu. Saat 15’e doğru kısa yürüyüş yapan grupla buluşarak, dere kenarından inen patika yolu takip ederek saat 16.00 sıralarında Beypazarı’nın yaklaşık 4 kilometre kadar dışında yol kenarına indik.
 
Bizi bekleyen otobüsümüzle Beypazarı’na hareket ettik. İsteyenlerin alışveriş yapmasından sonra saat 18.00’e doğru Ankara’ya hareket ettik. Soğuk bir günde olsa, şehrin stresli ortamından uzak, doğayla baş başa bir gün geçirmenin keyfiyle yorgun ama alabildiğine enerji dolu olarak bir haftaya başlamanın keyfi her şeye değer.

10 yorum:

  1. Selam resimler güzel içim açıldı.Yürüyüş grubu bir dernek mi? Yoksa bir gezi grubu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürüyüş gruplarının bir kısmı şirket, bazıları da kar amacı gütmeyen gruplar. Ankara içinde yaklaşık 10 kadar yürüyüş organizasyonu var. Her pazar için yürüyüş rotalarını açıklıyorlar. Her grubun yürüyüş tarzları var. Daha fazla bilgi isterseniz mevcut sitelerini verebilirim. Sevgiler, saygılar

      Sil
  2. Bilgi için teşekkürler , site adreslerini verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara Anatolia (Gezginlerin Rotası) Facebook grup
      · Zirve Dağcılık Spor Kulubu http://www.zirvedagcilik.net/
      · Yeşil Mavi doğa sporları http://www.yesilmavidoga.com/hakkimizda.asp
      · Gezenbilir Doğa sporları http://www.gezenbilir.com/
      · Artıyaşam http://www.artiyasam.com/
      · Geziyolu Frekans Turizm http://www.frekansturizm.com.tr/
      · Ankara trekking grubu (http://www.ankaratrekking.com/)
      · Orion Trekking (http://www.oriontrekking.com/)
      · Adam Trekking (Zati Erbaş) http://zatierbas.com/
      · Alternatif trekking http://www.alternatiftrekking.com/,
      · Macera spor (Facebook grup)
      · Nirvana Doğa sporları
      · Yeni Rota (http://www.yenirota.com/)
      · Tempo Turizm (http://www.tempotur.com.tr/?sayfa=anasayfa)
      · Gezginder http://www.gezginder.com/
      · ADK Ankara Dağcılık ve Kayak Kış Sporları kulubu http://www.adkk.org.tr/
      · ADOG http://www.adog.org.tr/
      · Explorer Outdoor http://www.explorer.com.tr/index.php/tr
      Genç Treking Tekin Genç http://www.genctrekking.com/
      Bilebildiğim adresler bunlar. Sevgiler.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, faydalı olması dileğiyle

      Sil
  4. Ayy... Gerçekten doğa bir harika.... Yüksek binalar, taşıt sesleri.... Resimlere bakmak bile insanın ruhuna huzur veriyor... Mutlu günler Mehmet Bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darısı başınıza, olanak bulmanız dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

      Sil
  5. O renkler ne kadar güzel öyle ? Keşke o ortama uygun ağaçlandırma yapılsa dşye dşübnmeden de edemedim.. Yeni güzel yürüyüşler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizi de yürüyüş sırasında bu renkler çok etkiledi. bırakın ağaçlandırmayı elimizdeki koruyabilsek yeter sanırım.

      Sil