23 Kasım 2011 Çarşamba

SANTİAGO BARNABEU STADYUMU

Madrid’de, Turistic Bus’ın 2 numaralı rotası üzerinde yer alan, Real Madrid’in maçlarını oynadığı bu meşhur stad, maç günleri dışında, belli bir güzergah üzerinden gelenlere gezdiriliyor.
Daha önce de belirttiğim gibi, 7 numaralı kapı gişesinden 16 Euro mukabili girişyapılabiliyor. İnternet üzerinden de daha önceden bilet almak mümkünmüş.


Girişte önce, yürüyen merdivenlerle yaklaşık 7 kat çıkılarak seyirci bölümünün en üstteki girişinden, stadın tüm manzarası gösteriliyor. Resimlerden de görüleceği gibi, kapalı havalarda makinelerle çimlere suni güneş ışığı verilerek doğal gelişimleri sağlanıyor.

Stadın tribünlerinden inerken, Real Madrid’in kulüp müzesine giriliyor. Sayısız kupası, yıllar içindeki kullanılmış spor malzemeleri, fotoğraflar dakikalarca sürecek şekilde sergileniyor. Müze içerisinde halen futbol takımından istediğiniz futbolcu ile “photoshop” tekniği ile resim çektirebiliyorsunuz. Size verilen kupon ile çıkışta, store’da 17 Euro karşılığından fotoğrafınızı alabiliyorsunuz.



























 Müze çıkışında, orta tribünlerden, kale arkasına dolanarak çimlere değin saha içine inebiliyorsunuz. Daha sonra yedek oyuncuların oturduğu bölmelere girip, oturabilir ve resim çekebilirsiniz.


Daha sonra, futbolcuların çıkış tünelinden girip, misafir takım soyunma odasını dolaşabilir ve daha sonra maç bitimlerinde yapılan basın toplantıları odasına geçiyorsunuz.
Son geldiğiniz nokta Real Madrid takımının malzemelerinin satıldığı mağaza bölümü var. Ancak bedeller oldukça yüksek. Atkı 12 Euro, forma 70 Euro.

Adamlar, stadı dahi turistik güzergaha sokarak gelir sağlamayı düşünmüşler ve becermişler. Zaman içerisinde Türk kulüplerinin de benzer turlar yaptırarak gelir elde etmesini diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder