17 Eylül 2015 Perşembe

TEMMUZ AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 6

 
KİTABIN ADI
Can Parası
KİTABIN YAZARI

Fakir Baykurt

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Literatür Yayınevi
KİTABIN BASKI YILI
2015
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı   (Orijinal 1. Baskı 1973 toplam 8 baskı)
KİTABIN SAYFA SAYISI
241 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Tartışmasız bir şekilde Türk Öykü Edebiyatında önde gelen yazarlardan olan Fakir Baykurt’un toplu eserlerinin yayınlayan Literatür Yayınevi ilk kez 1973’de basılan Can Parası öykü kitabının yeni baskısını çıkarmış durumda.
Toplam 21 öykünün yer aldığı kitapta yine Türk köylüsünün köy yaşamı, yoksulluk, cahillik, batıl inanç ve sömürü çemberindeki yaşamı anlatılıyor. Kitap 1974 Sait Faik Öykü Ödülü’nün sahibi.
Kitapta bir hoş sürpriz var. Varlık Özmenek’in yazar ile Mayıs 1972’de yaptığı bir söyleşi giriş olarak kitaba konmuş. Fakir Baykurt’u daha yakından ve kendi anlatımından tanımak isteyenler için de cazip.
Kütüphanenizin olmazsa olmazlarından olduğunu unutmayın.


6 yorum:

  1. ne kadar çok okuyorsunuz ne güzel...listeme kaydediyorum iyi bir okur değilim ne yazık ki ama merak ediyorum sizin okuduğunuz kitapları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Figen hanım, kitap okumak yaşamımın olmazsa olmaz temel taşlarından birisi. Okumayı bir yaşam biçimi olarak kabul ediyorum. Kanaatimce kitap okumak için vakit ayrılmaz, aksine kitap okumak hayata renk katan bir olgudur. Ne yazık ki araya giren tatiller ve diğer sıra bekleyen gezi yazılarım sebebiyle şu anda okunması bitmiş fakat blogda yorumlayıp tanıtamadığım 19 kitabım var.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil
  2. Fakir Baykurt'un sadece Kaplumbağalar'ını okudum, anlatımı çok sıcak, Mahmut Makal'a da benzetiyorum biraz. Birkaç kitabını daha okuma listemde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o kitap gerçekten çok güzeldir. blogda tanıtımı yapmış idim. Literatür Yayınevinin yeniden bastığı kitapları hem baskı kalitesi ve hem tüm eserleri olması nedeniyle güvenle alıp okuyabileceğiniz bir yayınevi. Daha pek çoğunu okumanız dileğiyle. (Fakir Baykurt okumaları kapsamında tüm eserlerinin blog yorumlarını yayınlayacağım. Şimdilik Susuz Yaz'ı bulamıyorum
      Sevgi ve end erin saygılarımla.

      Sil
  3. Fakir Baykurt'un eserlerini çok severim. Siz de 10 puan vermişsiniz bu kitaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fakir Baykurt eserlerini çok severek okuyorum. Her kitabı beni çok etkiliyor.
      Sevgi ve en derin Saygılarımla.

      Sil