20 Kasım 2014 Perşembe

AĞUSTOS AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 12

 

KİTABIN ADI

İsim, Şehir, Bitki

KİTABIN YAZARI

Yılmaz Özdil

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Doğan Kitap
KİTABIN BASKI YILI
2012
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
435  syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Yılmaz Özdil’i size tanıtmama gerek yok. Bu kitabını bir sene önce almama rağmen ancak okuyabildim. Bilindiği gibi gazetelerde yayınlanan köşe yazıları çok güncel olaylara değinen ve bir süre sonra unutulan haber değeri kalmayan ya da daha sonra okunduğunda ilk yazılışındaki heyecanı yansıtmayan yazılar olabilir.
Ancak diğer kitaplarında da yer aldığı gibi sayın Özdil’in yazıları üzerinden zaman geçse de hiçbir biçimde değerini yitirmeyen, çok ince araştırmalar ürünü olan ve rastgele yazılmadığı rahatlıkla anlaşılan, gününün notları olmasına karşın zamana karşı duran yazılar.
Yazıların bir kısmını okumamış ya da olayları atlamış olsanız da bu yazılar kanımca Türkiye yakın tarihine düşülen notlar. Okunmaya değer olduğunu unutmayın…

6 yorum:

  1. SADECE OĞLUM NE YAŞADIĞIMIZI OKUSUN DİYE ALIP KİTAPLIĞIMA KOYDUM TÜM YILMAZ ÖZDİL KİTAPLARINI

    YanıtlaSil
  2. Evet tarihin içinden geçtiğimiz bir sürece tanık oluyoruz.. Dolayısıyla tarihe not düşen bir kitap... Saygılarımla Mehmet Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım böyle kitapların toplumda değeri anlaşılır. Sevgi ve saygılarımla.

      Sil
  3. bence Türkiye için her evde olması gerekn kitaplardan biri , balık hafızalı bir millete belki böylesi hatırlatmalar çok fena gereklidir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok okunması ve sürekli her gün oynanan orta oyununun daha çok insan tarafından farklıba varılması en büyük dileğimdir.
      Sevgiler saygılar.

      Sil