5 Kasım 2014 Çarşamba

VARŞOVA LAZİENSKİ PARK VE LAZİENSKİ SARAYI

Varşova’nın görülecek en güzel yerleri arasında çok sayıda parkı yer alıyor. Kısıtlı zamanımızda bunların çoğunu göremedik. Ama şehre gelenlerin neredeyse tamamının gittiği parklarından birisi Lazienski.
Otelimizin bulunduğu Nowy Swiat caddesinden geçen bir otobüs 3 durak sonra sizi parkın tam karşısında bırakıyor. Hafif meyilli bir inişten sonra sağa doğru göl kenarından yürüyerek sola doğru bir çember çizerek yürüyorsunuz.
Gölün bitiminde Lazienski Sarayı’na bağlı çok sayıda köşkten birisi restoran haline getirilmiş. Yürüyüşe devam edildiğinde su kanalları içerisinde sarayın açık hava tiyatrosunun önünden geçerek saraya ulaşıyorsunuz.
Gittiğimiz gün itibariyle saray ziyarete kapalı idi. Bu nedenle içini gezemedik. Sadece dönüş yolunda “Beyaz köşk” olarak anılan küçük bir köşk gezilebiliyordu. Genellikle sarayın misafirlerine tahsis edilen bu küçük köşk bile etkileyici.
Başka ülkelerde bu güzelim parkları görünce, İstanbul gezi parkının halkımız için önemini idrak etmemek imkansız. Güzel seyirler.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder