7 Mayıs 2012 Pazartesi

DEMİRLER KÖYÜ VE YAYLASI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Havaların ısınmaya başlamasıyla doğa yürüyüşü katılımları artmaya başlıyor. Havanın ısınması sebebiyle daha rahat giysilerle yürüyüş yapma imkanı da geldiğinden çantalarda nispeten hafifliyor.
Bu haftaki gezimize Fuat hocamın eşi Nilüfer hanımında ilk kez katılacak olması günün önemli noktalarından birisi.
Sabah saat 8’de başlangıç noktasından hareket eden aracımız değişik noktalardaki katılımcıları alacak sabah molamızın verileceği Kızılcahamam Mevlana restorana saat 9.30 dolaylarında ulaşıyor.
Bugünkü gezimiz 20 katılımcı 2 rehberimiz ve bir köpek (Kira) ile başlayacak. Bir Amerikalı ve bir Alman yürüyüş dostu da bizimle beraber.

Kızılcahamam Gerede yolunun 15. Kilometresinde Berçin Çatak köy yolu ayrımından saptığımızda yürüyüşümüzün başlayacağı Demirler köyüne 7 kilometre kadar giriyoruz.

Köy çıkışına 10.30 dolaylarında varan aracımızdan inerek kısa bir hazırlanma devresinden sonra yürüyüşümüz başlıyor.

Demirler köyünün yaylasına doğru başlayan yürüyüşümüz giderek yükselen bir rotada devam ediyor. Yaklaşık 1400 metrelerde başlayan yürüyüşümüz oldukça dik bir çıkışla yaylaya ulaştıktan sonra da devam ederek 1800 metrelerde, çevrenin en yüksek tepesine ulaşıyor.
Saat 13 sıralarında yaptığımız zirvenin ardından öğle yemeği molası ve dinlenmeye geçiyoruz.


Çevrede oldukça bozuk olan orman alanında sert geçen kışın ağaçlara büyük hasar verdiğin kırılan ve kökünden devrilen ağaçlardan anlıyoruz.

Saat 2’ye doğru inişe geçerek başlayan yolculumuzda özellikle Kızılcahamam tarafından gelen gök gürültüleri bize eşlik ediyor. Zaman zaman orman içi bazen de orman yolundan devam eden yürüyüşümüzde, sabahleyin sürekli kuzeye giden rotamızdan sonra batı ve güney batıya yönelerek saat 16 sıralarında yaylaya döndüğümüzde yağmur sonunda bize ulaşıyor.
(Yıldız çiçeği)


(Çuha çiçeği)

(Ters Lale)




Yağmurun ne kadar devam edeceğinin belirsiz olması karşısında fazla beklemeden, Demirler köyünde bizi bekleyen aracımıza yağmur altında devam eden sıkı bir 20 dakikalık yürüyüşten sonra ulaşıyoruz.

16.30 dolaylarında yaklaşık 14 kilometre olarak yaptığımız yürüyüş ile yine doğada güzel bir gün geçirmiş olmanın keyfi ile 19’a doğru döndüğümüz Ankara’ya fiziken yorgun ama zihnen dinlenmiş olarak dönüyoruz.

7 yorum:

  1. Merhaba,
    Yürüyüş güzel, doğa yürüyüşü daha güzel. Yürüyüş sırasında fotoğraf çektirmek güzel, bu fotoğrafları paylaşmak daha güzel.
    Grupla hareket etmediniz, örnek olmanız da övgüye değer.
    Güzel çalışmalarınızın devamı dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli üstad,
      Güzel ve destekleyici yorumunuza çok teşekkürler. saygılar sunuyorum.

      Sil
  2. güzel bir organize köyümün resimlerini yayınladığınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Geldiğiniz gün köyde idim. Köyümüzü tanıttığınız için çok çok memnun oldum.köyümüzle ilgili başka fotoğraf ve bilgi varmı yayınlarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sefa bey,
      İlginize çok teşekkürler. Çevreyle ilgili kullanmadığımız resimlerimiz var. Ancak grupta resim çeken arkadaşım çok oldu. "Alternatif Terkking" sitesine mail atarsanız sanırım çekilen diğer resimlere ulaşabilirsiniz. Umarım ileride yine bir yürüyüş vesilesiyle köyünüze uğrarız. saygı ve selamlar.

      Sil
  4. köyümüze her zaman bekleriz gerçekten çok güzel kareler elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. BU KÖY KIZILCAHAMAM DEMİRLER KÖYÜ DEĞİL
    DOĞRUSU GEREDE DEMİRLER KÖYÜ OLACAK

    YanıtlaSil