20 Haziran 2011 Pazartesi

SEÇİM ÖNCESİ ABD'YE GİDEN KRİPTO

ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Berna Keen'in "çok gizli" notu düşerek çektiği , 2 Haziran 2011 tarihli kriptodan bölümler :
*****
"Türk Silahlı Kuvvetleri muvazzaf personeli ile ilgili plan uygulamaları,beklenen gelişmeler doğrultusunda oluşmaktadır. İnisiyatifleri nötrdür. Aksi gelişmeler konusunda herhangi bir emare bulunmamaktadır.
Genelkurmay eski başkanlarının yargılanmaları hususunda hukuki alt yapı hazırlıkları tamamlanmak üzeredir.
Yargılamalar hızlanacaktır. (LS plan) Profesyonel ordu çalışmaları tamamlanmak üzeredir."
*****
"Avrupa'da Kürt egemenlik hareketi ofislerine gereken düzenleyici katkılar uygulamaya sokulmalıdır. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde Kürt Temsilci Masası mutlaka gündeme getirilmelidir."
*****
"AKP'nin yüzde 5-7'lik artışla %45 oy alacağı öngörülmektedir.
CHP'nin %28 alacağını değerlendirmek abartı olmaz.
MHP'nin de %13 alması beklenebilir.
Kürt adaylarının 35 kişiyi aşma hususu da mutlak görülmektedir.
Ulusalcı güç birliklerinin yeterli desteği bulamayacağına dair yeterli ortam oluşturulmuş olup, herhangi bir sürpriz aktivasyon beklenmemektedir."
"CHP'nin 2011 yılında Meclis'te güçlü bir muhalefet yapacağına dair planlar yürürlüğe sokulmalıdır."
(Kaynak. Aydınlık gazetesi)

4 yorum:

  1. Bizi kim yönetiyor ? Açılan sandıklar bu kadar kısa sürede okyanus ötesine nasıl oluyor da gidip açılıp, sayılıyor ? Aklıma Zincirbozan dizisinin bi bölümünü getirdi, Özal'ın başbakan olacağı kendisine daha seçim yapılmadan bir önceki gün Cumartesi günü bildirildiği sahne...Tekrar izlenesi bir dizi....

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Şeniz,
    Her şey aslında o kadar açık ki görüyoruz ama görmüyoruz (ya da görmemek istiyoruz). Ne yazık ki çok şey bizim dışımızda planlanıyor ve kotarılıyor.

    YanıtlaSil
  3. İnanmakta zorlandığımız planlar tıkır tıkır işliyor... Sonumuz hayrola!..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Aysema,
    Dediğiniz gibi, bazı planlar tıkır tıkır işliyor, bize ise farklı bir dünya ve farklı gündemler dayatılarak görmemiz, duymamız, bilmemiz engelleniyor. Hoş, gerçeklere ayılacak ne kadar insan var ki...

    YanıtlaSil