9 Aralık 2015 Çarşamba

HOSTARİA MALCANTON, TRİESTE

İtalya gezimiz boyunca, anlatımlarımda daha çok görülecek yerler ve mekanlar üzerinde duruyorum. Ama başlangıçta da belirttiğim gibi gezimiz sırasında bazı otel ve restoranlar bizi oldukça etkiledi. Yeri geldikçe bunları tanıtmaya gayret ediyorum.

Hostaria Malcaton, Via Malcanton 10, 34100, Trieste, http://www.italiaristoranti.info/Ristoranti/Friuli-Venezia-Giulia/Trieste/Trieste/Hostaria-Malcanton/1904/ adresinde bulunan mükemmel bir balık lokantası. Sokak Unita Meydanına çok yakın. İlk gecemizde çevrede sorduğumuz birkaç kişiden topluca aynı yanıtı aldığımızdan tarif üzerine mekana gittik. Gidiş saatimiz erken olduğu için boş bir masa bulabildik.
İtalya’da pek çok restoran abartı genişliğe ve masalara sahip değil. Tripadvisor da “mükemmellik sertifikası”na sahip bir restoran ama masa sayısı galiba 10’dan fazla değil. Lüks bir görünümü olmayan ancak son derece nezih bir ortamda deniz ürünlerini kızartma veya ızgara olarak sipariş verebiliyorsunuz. Fiyatlar çok ucuz değil 20-25 Euro bir maliyet çıkabiliyor. Posiyonları kesinlikle doyurucu. Yolunuz Trieste’ye düşerse mutlaka uğrayın derim.


2 yorum:

  1. damak tadı bize yakın mı aynı ürünleri Türkiye'de yesek farklı bir aroma var mı sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz ürünlerinde fazla sos kullanmıyorlar. Ben de genellikle sade sevdiğim için sorun çıkmadı. Yalnız kırmızı et olarak yapılan ürünleri hiç sevemedim. Zira onların alışkanlıkları etin az pişmiş olması. biraz daha iyi pişirin deyince şaşırıyorlar ve bu kez et yanmış olarak geliyor.
      Pizza da sorun yok. Benim favorim deniz ürünlü pizza her zaman mükemmel oluyor. Roma'ya gittiğimde pizzalarını hiç sevememiştim. Pidesini çok kalın yapıyorlardı. Ama bu gezimizde pizzaların neredeyse tamamı çok ince açılmış ve mükemmel pişmişti.
      Damak tadımız oldukça uygun.
      Yalnız kafelerde çay ya da kahvenin yanında alınan çöreklerin neredeyse %90'ı tatlı oluyor. Biraz sandviç dışında tuzlu kurabiye çeşitleri yok denecek kadar az.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil