20 Nisan 2015 Pazartesi

MART AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 7

 
KİTABIN ADI
Cinayet Oyunu (El juego de Ripper)
KİTABIN YAZARI

Isabel Allende

KİTABIN ÇEVİRMENİ
İnci Kut
KİTABIN YAYINEVİ
Can Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2015
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı (Orijinal 1. Baskı 2014)
KİTABIN SAYFA SAYISI
510 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Çok sevdiğim yazar İsabel Allende bu kez daha önce hiç girmediği polisiye roman grubunda sayılabilecek bir romanı ile karşımızda. Son dönem romanlarında daha çok Amerikan toplumundaki Güney Amerika göçerlerinin hikayeleri paylaşan yazar ilk kez denediği polisiye romanda, önceki romanlarının bazılarını ne yazık ki aşamamış durumda.
İndiana, 17 yaşındaki kızı Amanda Martin ile yaşayan, kısmen masaj ve psişik tedavi yöntemleri kullanan 30lu yaşlarında bir genç kadındır. Romanın diğer önemli baş kişileri babası Blake Jackson, eski kocası komiser Bob Martin sevgilileri Alan Keller ve Ryan Miller.
Amanda Martin, Amerika ve diğer batı ülkelerinde gençler arasında yaygın olan “Ripper oyunu” oyuncusudur. (Ripper oyunu, 19. Yüzyılda Jack The Ripper (Karındeşen Jack-hiçbir zaman kimliği netlik kazanmayan ünlü seri katil) den adını alan farklı kimlikler benimseyen bir grubun, bir moderatör eşliğinde bulguları tartışarak faili meçhul bir cinayeti araştırma anlamına gelmekte)
Bir okuldaki geçe bekçisinin ölü bulunmasıyla Amanda’nın ripper grubu çalışmaya başlar. Babası komiser Bob Martin’den polis kayıtlarındaki bilgileri edinen dedesi Blake Jackson’un yardımıyla araştırmaya başlarlar. Giderek şehrin değişik yerlerindeki cinayetler arasında bir bağlantı keşfetmeyi başaran Amanda babasını ikna edemese de olaylar giderek İndiana’nın çevresinde dönmeye başlayınca işler karışır…
Romanın çok ağır başlayan temposu giderek doludizgin hale geliyor. Son 100 sayfası soluk soluğa geçen romanda yer yer Allende’nin önceki kitaplarındaki çok tanıdık bölümler keyifli olsa da roman bir “Zorro” “Ruhlar Evi” ya da “Denizin Altındaki Ada” kıvamında değil.
İsabel Allende ve polisiye hayranları için….



4 yorum:

  1. Her okuduğunuz kitabı takip ediyorum.. İki nedeni var birisini biliyorsunuz :)).. sabırla ve biraz da heyecanla sıramın gelmesini bekleyişim..(sizin sözünüzü takiple) İkincisi ise, yorumlarınızdaki katıksız doğruluğa güvenişim. Bıkmadan aklına güvendiğim güzel insanları takip ediyorum yıllardır bu nedenle.. Teşekkürler sevgili Mehmet Bilgehan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğum sıra ile yorum yapmaya gayret ettiğim için büyük bir aksilik olmazsa çarşamba günü blogda yorumlayacağım. Umarım doğru çözümlemeler yaparım.
      Sevgi ve sonsuz saygı ile

      Sil
  2. Okuma hızınız gerçekten takdire şayan Mehmet Bey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize çok teşekkürler. Okumak benim için günlük yaşamın olmazlarından.
      Saygı ve sevgilerimle.

      Sil