6 Ocak 2015 Salı

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILI ANMA SERGİSİ

Bugünlerde Ankara Kızılay meydanında, Çanakkale Zaferinin 100. Yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bir gezen sergi bulunmakta.
Bir tır kasasında küçük bir müze olarak hazırlanan sergide pek çok orijinal silah ve mühimmatın yanı sıra eski fotoğraflar, mektuplar ve belgeler, 2 canlandırma sahnesi ve bir adet yarımada üzerinde çatışma bölgeleri ve krokileriyle bir maket yer almakta. Ankaralıların görmesinde büyük yarar var.
Her ne kadar sergi sırasında devamlı kahramanlık türküleri dinletisi yer alsa da bazı özet bilgilendirmeler ile cephe anlatılarının yer alması güzel olurdu.
Küçük bir de hediyelik eşya ve kitap sergisi bulunmakta.


























10 yorum:

  1. Bunun benzerini yıllar önce Çanakkale' nin bir köyünde görmüştüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bunun gibi pek çok gezici sergiler açılır. Unutulmaması gereken çok tarih sayfamız var.
      Sevgiler, saygılar.

      Sil
  2. Bu tür gezici müzeleri özellikle kırsal yerleşimlere götürmek gerek.. Tarihi öğrenmenin ve sanat aracılığı ile de daha anlaşılır kılmanın en pratik yöntemleri bunlar.. Gezici müzeler/sergiler, gezici tiyatro turneleri gibi.. Çoğalmaları en büyük temennimiz olacaktır.. Teşekkürler Mehmet Bey..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, önceki yorumda söylediğim gibi, daha çok kişiye ulaştırmak gerçekten önemli. Kitap okuma ve gezme konusunda özürlü olan toplumumuza, belki ayaklarına bu tür gezici sergileri, turneleri götürerek anlatmayı ve anlaşılmayı sağlayabiliriz.
      Sevgiler, saygılar.

      Sil