21 Ocak 2015 Çarşamba

2014 YILINDAKİ YORUMLARIYLA ARMAĞAN KAZANAN YORUMCULARIM

Bloğumu eskiden beri izleyenlerin bildiği bir gizli yarışmam var. Daha doğrusu, “gizli yarışma” demeyip, “devamlılık ödülü” diyebileceğimiz bu ödülü, yıl içerisinde bloğa (Sözler bloğuna yapılan yorumları da dahil ediyorum) en çok yorum yapan 3 yorumcuma kitap hediye ediyorum.
Blog sahiplerine en güzel armağanın yazıya yapılan yorum olduğuna inanıyorum. Emek verilerek yazılmış ve resimlerle süslenmeye gayret edilmiş bir yazının okunduğunu bilmek büyük bir keyif. Bu anlamda,  yazıya yorumla yapılan katkıları da sevinerek karşılıyorum. Yıl içerisinde elimden geldiği kadar izlediğim bloglarda hoşuma giden yazılara, fotoğraflara yorum yazmaya gayret ediyorum. Yorum yazmadan baktığım yazılar da var elbette. Ama yorumu “blog sahibine emeğine karşı verilmiş bir ödül” olarak yorumladığım için mümkün olduğundan sayfada iz bırakmaya gayret ediyorum. İlaveten Twitter ve Google+ yoluyla da bir çok yazıyı paylaşıyorum.
Gelelim 2014 yılı yorumcularıma.  Bu sene, yıl içinde bloglarıma (Sözler’ de dahil) 67 farklı izleyicimden 408 yorum geldi. Bunların içinde 35 kişi ilk defa yorum bırakanlar. Zaman ayırıp ilgi gösteren, destekleriyle beni onurlandıran tüm yorumcularıma sonsuz teşekkür ediyorum.
(Elbette ismini gizleyerek hakaret ve aşağılama ifade eden yorumlar az da olsa geliyor. Ama son iki yıldır çokça gelen bu “adsız” yorumlar bu sene sadece 6 adete düştü ki bu çok iyi bir rakam. Bu “adsız” yorumları özellikle silmiyorum. Bu tür yorumlara yıl içinde –aslında- hak ettikleri cevabı vermemeyi sürdürdüm. İsmini ve kimliğini gizleyerek yorum yapanları, “saygılı ve blog dünyasına uygun kişiler” olarak kabul etmiyorum. Yorumlarını, kimliklerini saklamadan yapan herkese ise –görüşleri ne olursa olsun- sonsuz saygım vardır, yeter ki, tartışmaya uygun ve seviyeli üslup kullansın, mutlaka yazılarda eleştirilecek konular yorumlar ve kelimeler olacaktır, çok doğal, hatta beğenmesem de farklı bir biçimde ifade etme özgürlüğüne –saygısız üslup kullanılmadıkça ve değerlerime hakaret edilmedikçe- yer vermeyi sürdüreceğim)
Bu seneki yorumcularımı , seçkin edebiyat kitaplarıyla ödüllendireceğim.
Gelelim kazananlara; 2014 yılında en fazla yorum yaparak kazanan yorumcularım:

1
Mavi
109 yorum
2
Tülay Gürdal
67 yorum
3
Seda
27 yorum

Kitap Eylemcisi
26 yorum

Her sene normal olarak ilk üç sıraya ödülüm var ise de 3 ve 4. Yorumcularımın arasındaki farkın çok az olması nedeniyle bu sene kazanan yorumcum 4 oldu.
Saygıdeğer yorumcularıma tekrar teşekkür ediyorum. Gelelim armağanlara;
Ödül verme biçimimi bu sene de değiştirerek daha farklı bir uygulama yapmak istiyorum. Bu kez ödülleri ben belirlemeyip kazanan yorumcularıma seçme şansını bırakıyorum. Kazanan yorumcularım kendi ödüllerini kendileri belirleyecekler. Kitap konusunda hiçbir kısıtlamam bulunmamakta. Ya doğrudan bir kitap ismini yazarı ve yayınevini belirleyerek isteyebilecekler ya da bir yazar ismi seçerek onun bir kitabını isteyebilecekler. (Umarım piyasadan bulabileceğim kitaplar olacaktır) Kazanan yorumcularım güncel kargo adreslerini ve belirledikleri armağanlarını bilgehanmerki@hotmail.com adresime lütfen iletsinler.

2015 yılında her şey gönlünüzce olsun, değerli yorumlarınızla beğeni ve eleştirileriniz bana yol göstermeye devam edecek. Elbette 2015 yılı sonunda da yine kazananlar olacak. Sevgiyle kalın.

12 yorum:

  1. Harika bir düşünce..kazananları tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım size de seneye armağan vermek kısmet olur.
      Saygı ve sevgilerimle.

      Sil
  2. Mehmet Bey gerçekten çok şaşırdım ve de sevindim :) Geçen senenin sonunda kazananlara çok imrenmistim ama bu sene kazanabileceğim hiç aklıma gelmezdi. Bloğunuzu büyük bir zevkle takip ediyorum, her yazınızı büyük bir dikkatle okuyorum ama maalesef istediğim sıklıkta yorum birakamiyorum. Çok teşekkür ederim. Edebiyat zevkinize çok güveniyorum. Mario Levi'yi de sayenizde okumaya başladım. Sanırım tercihimi ondan yana kullanabilirim. Kitap seçimini size bırakıyorum. Tekrardan teşekkürler.... Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer elinizde yok ise "İSTANBUL BİR MASALDI" yı göndermek isterim. Mario Levi'yi tanımak için güzel bir başlangıçtır. Mail'e adres bilgilerinizi bekliyorum. Sevgiler.

      Sil
    2. Onu gecen yıl okumuştum. Onun dışında herhangi bir kitabı olabilir. Adresimi ilk fırsatta yolluyorum. Çok teşekkür ederim.

      Sil
    3. Adres mailinizde elinizde olan kitapları bildirin. Bunların dışında seçim yapayım.
      Saygılar.

      Sil
  3. ama ama :D çok fena mutlu oldum ben şimdi :D Yazıyı okumaya başlayıp , sonra yorumcular kısmında çok haklı olduğunuzu düşündüğümü aşağı yukarı baş hareketlerimle onaylarken resmen şok geçirdim , çok teekkür ederim , en yakın zamanda kitabımı isterim:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sene içindeki ilginize ve desteğinize ben teşekkür ediyorum. Umarım iyi bir anı kitabı olur. Seçiminizi ve kargo adresini maile bekliyorum. 2015'te de desteğinizi sürmesini diliyorum.
      Saygı ve sevgilerimle.

      Sil
  4. Bu.sene kimseye kaptirmayacagim gecen sene hastaligimdan oturu.gitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yıl içinde destek ve yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar, sevgiler.

      Sil
  5. Böyle sürekli olarak yazılarını takip ettiğim çok az blog kaldı..Çoğu artık pek sık yazmıyor mesleğinizde yoğun olmanıza rağmen hala yazmaya devam etmeni çok güzel. gerçekten çok güzel bilgiler alıyor bunları yeri geldiğinde kullanıyorum. Bir de size yorum bırakmak karşılıklı sohbet gibi oluyor cevap yazma inceliğiniz çok güzel maalesef çok blogcu bunu pek yapmıyor artık..
    ben şimdi kitap seçiminde nasıl desem utandım :) hımm tercihim adını duyup almaya nedense bi türlü kısmet olmayan "bin muhteşem güneş" Khaled Hosseini desem uygun olur mu acaba?
    Teşekkürler sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazmada heyecanın sönmemesi önemli. Ama sizler gibi sürekli izleyip yorum yapanların sağladığı enerji şimdilik blogu doludizgin götürüyor. Umarım ilginiz devam eder, desteğiniz sürer.
      Kitabı okumadım ama bulabileceğimi sanıyorum.
      Sadece maile adresinizi güncelleyin.
      Sevgiler, saygılar sunuyorum.

      Sil