22 Aralık 2014 Pazartesi

GREENPARK ÇEVRESİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Yeni oluşturduğumuz grubumuz ikinci yürüyüşünü dün Greenpark çevresinde gerçekleştirdi. İstanbul Ankara otoyolunu kullananların bildiği bu tesis Gerede’den sonra Ankara’ya yaklaşırken park alanında kurulu. Oteli ve kışlık sıcak havuzu mevcut. Yaz mevsiminde spor kulüpleri de zaman zaman kamp alanı olarak kullanıyor.

11 kişilik grubumuzla otoyoldan yaklaşık 1,5 saatlik yolculukla ulaştığımız tesiste kısa bir hazırlanmadan sonra saat 10’a çeyrek kala arkadaki küçük göletin sağından yürüyüşümüz başladı. Yolda zaman zaman sis olması bizi biraz düşündürdü ise de Greenpark çevresini açık ve güneşli olması güzel bir yürüyüşün müjdecisi oldu.


Yağmur ve karın olmaması nedeniyle yürüyüşümüz oldukça hızlı tempoda gelişti. Kırağı örtülü doğa beklenen kar yağışına hazırlık gibi. Küçük bir tepenin ardından ulaştığımız diğer gölet henüz su hacmi açısından oldukça küçük. Bir başka yürüyüş grubundan burada ayrılıp farklı ve daha önce gitmediğimiz bir rotada güneye doğru ilerledik. Kısmen orman yapısı yüksek kesimlerde yoğun sis ile başı dumanlı dağları bolca etrafa serpiştirmiş durumda idi.


Grubumuzun küçük olması nedeniyle genel yürüyüşü tempomuz oldukça hızlı idi. Henüz yürüyüşe başlangıç seviyesinde katılanlar olmasına rağmen rotamızda fazla çıkışların olmaması beklediğimizin çok üzerinde bir yürüyüş yapmamıza sebep oldu. Dağları sürekli yan geçişlerle kullanarak zirve yapmadan oldukça uzun bir çember çizdik. Yürüyüş günümüzün aynı zamanda yılın en kısa günü olması sebebiyle güneşin batacağı 16.00’ya kadar mümkün olduğunca çok yürümeyi amaçladığımızdan saat 13’e doğru öğle yemeği için konaklayıncaya kadar neredeyse durmadan yürüyüşümüzü sürdürdük.


Kısmen güneş gören bir yamaçtaki molamız yaklaşık yarım saat sürdükten sonra dönüş yoluna geçtik. Kısmen dağ eteklerinde ve kısmen bozuk bir orman içi geçişiyle saat 16’ya doğru tamamladığımız toplam güzergahımızın gps ölçümüyle 19 kilometreyi göstermesi grubun iyi bir yürüyüş çıkardığının göstergesi oldu. Kış yürüyüşlerinin yaklaşık 10-12 kilometre dolayında olduğu diğer gruplara göre başarımız istediğimiz yürüyüş temposuna ulaştığımızı gösteriyor.






Baharda bizi 20-25 kilometrelik yürüyüşler bekliyor diyebiliriz.

6 yorum:

  1. görseller müthiş , ne keyif , süper etkinlik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, kameraman çok amatör, ama doğa yardımcı oldu.
      Sevgiler, saygılar.

      Sil
  2. Güzel bir gündü herkese buradan tekrar teşekkür ederim BURAK..........

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel yerlermiş. Kartpostal gibi bazı fotoğraflar numara verecek olursam şayet bi sn 1,4.5,6 ve 14.fotoğraflar..bence fotoğrafçılık kursuna da gitmelisiniz. eğer gitmediyseniz şayet harika manzaralar var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün şanslı günümüzdü. doğa çok güzel fotoğraflar verdi. Fotoğrafçılığım amatör elbette. Çok fazla zamanım olmadığı için şimdilik profeyonelce ilgilenme şansım yok. Belki zamanla.
      Sevgiler, saygılar.

      Sil