5 Aralık 2014 Cuma

EYLÜL AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 2


KİTABIN ADI

Herakleia – Latmos’ta Bir Karia Kenti

KİTABIN YAZARI

Anneliese Peschlow-Bindokat

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Homer Kitabevi
KİTABIN BASKI YILI
2005
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
241  syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Homer Kitabevi tarafından Anadolu’daki bir çok antik kenti için yazılmış kitaplar serisinde yayınladığı bu kitap büyük bir çabanın ürünü. Uzun yıllar süren arazi çalışmaları sonrası, Bafa Gölü’nü yüksekten seyreden bu kentin tarihi pek çok resim, çizim ve harita ile desteklenen yazılar ile anlatılıyor.
Yazar sadece antik kenti değil, çok az bilinen, ulaşılması son derece zor noktalarda bulunan Hitit dönemi ve hatta daha önceye ilişkin bir çok kaya resmini de keşfederek kitapta yayınlıyor.
Yakın zamanda kenti gezerek resimleri ile verdiğim bu şehir,( http://mehmetbilgehanmerki.blogspot.com.tr/2014/03/herakleia.html ) görkemli geçmişi ve hala ayakta kalan anıtları ile sizleri bekliyor. Gitmeden önce kitaba göz gezdirirseniz çevreyi çok daha iyi tanıyacaksınız.



4 yorum:

  1. Coğrafi konumu gereği de oldukça etkileyici olan ve sizin sözlerinizle 'Bafa Gölü'nü yüksekten seyreden HERAKLEİA Antik Kenti'ni daha önce yapmış olduğunuz paylaşımınızda not almıştım. Ve gitmeden önce böylesine önemli kaynak kitabı da temin etmek çok isabetli olacak.. Kitabı da 'alınacaklar listeme' ilave ediyorum. Verdiğiniz bu önemli bilgiler, paylaşımlarınız adına..Teşekkürler Mehmet Bey,
    Size ve ailenize, iyi hafta sonları dilerim.. Esenlikle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok faydalı olacağına inanıyorum. Homer kitabevinden başka antik şehirlerinde kitaplarını almıştım. ancak bunları çok önce okuduğumdan blogda tanıtma imkanım olmadı. Yayınevinin bu seri kitaplarının size göre olduğuna inanıyorum.
      Sevgiler, saygılar.

      Sil
  2. harika tam istediğim tarzda kitaplar...bulursam bende alıp okuyacağım tanıtım için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda değindiğim gibi Homer Yayınevi'nin birkaç sene önce bu konuda çok sayıda kitabı çıktı. Ama seri bildiğim kadarı ile devam etmiyor.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil