16 Aralık 2013 Pazartesi

EKİM AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 5


KİTABIN ADI
Savunma
KİTABIN YAZARI
Mustafa Balbay
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Cumhuriyet Kitapları
KİTABIN BASKI YILI
2013
KİTABIN BASKI SAYISI
2. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
120 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Salıverilmesini sevinçle karşıladığımız ama mahkemenin adeta zorlanarak tahliye etmek zorunda kaldığı Mustafa Balbay, bu kitapçıkta hangi koşullarda savunma yapmak zorunda kaldığını anlatıyor.

Bu küçük kitapçık, Mustafa Balbay nezdinde aslında tüm Silivri mahpuslarının hangi ortamda yargılandıklarını, hangi koşullarda 5 yıl ve daha fazla hapsedildiklerinin kısa ve özlü bir belgeseli aynı zamanda. Hukukun bittiği yer olarak tanımlayabileceğimiz koşullarda, adeta "suçsuzluğunu ispatlamak" durumunda bırakılmış insanlarımızın, değerlerimizin hangi koşullarda olduklarının koca bir göstergesi.

Bu kitabı almak ve okumak elbette yukarıdaki koşulları öğrenmek ve anlamak bakımından önemli. Ama aynı zamanda bu kitap ve benzerlerinin satın alınması çok satılması da verilecek desteğin bir göstergesi olacak. Son olarak, bu kitap ve benzerlerinin (yani Silivri mahpuslarının yazdıklarının) alınıp saklanması da gelecek nesillere birer ibret abidesi olması bakımından ayrı bir önemde.

Sayın Balbay’ın kendi deyimiyle “Yollara baktıran, ama yere baktırmayan” bu güzel insanımızı onurlandırmak sizin elinizde.

2 yorum:

  1. alınacak kitaplarım içindeydi zaten , bir daha altı çizilmiş oldu.

    YanıtlaSil