6 Aralık 2013 Cuma

CADİZ

Cádiz (Fenikece: Gadir, Yunanca: Gádeira, Latince: Gades, Arapça: Kadis) İspanya'nın güneybatısında, Endülüs otonom bölgesinde yer alan bir şehirdir. İnce bir kıstakla ana karaya bağlanan Cadiz’in güneyinde San Fernando ve doğusunda Puerto Real bulunuyor. Her iki ilçe de Cadiz körfezinde yer alıyor.
Cadiz’in önemli özelliklerinden birisi İspanyol donanmasının merkez karargahı olması. Şehrin “eski şehir” bölümü küçük ve çok sevimli sokaklardan oluşuyor. Önemli oteller, belediye ve il genel meclisi binaları çok göz alıcı



Şehrin nüfusu yaklaşık 125.000 dolayında Madrid’e 650 kilometre Sevilla’ya 124 kilometre mesafede. Şehrin batı sahilleri “Santa Maria Del Mar Beach” olarak tanımlanan kilometrelerce uzunluğunda plajla kaplı. Bu sahile şehrin her yerinden yürüyerek ulaşabileceksiniz.



Limanın hemen karşısında bulunan parkın girişinde yer olan turizm ofisinden pratik şehir haritaları ile her türlü destek bilgi almanız mümkün. Önceki gece San Fernando’da konaklayıp, öğke yemeğini de Puerto Real’da yiyerek akşama Sevilla’ya ulaşmak istediğimizden Cadiz’e ne yazık ki sadece 3 saat ayırabildik. Ama bu sevimli şehir daha fazla zaman geçirmeyi hak ediyor.











4 yorum:

  1. resimler çok güzeller,
    tıpkı gezmenin dayanılmaz hafifliği gibiler..
    güzel paylaşımlar için sağolun..

    YanıtlaSil
  2. yine temiz ve güzel sokaklar ve sakinlikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cadiz az gezebildiğim, çok hoş ve gidilesi bir şirin şehir. Sevgi ve saygılarımla.

      Sil