2 Eylül 2013 Pazartesi

TATİL BİTTİ

Sayılı günler çabuk bitiyor. Tatile çıkıyorum derken bir bakmışsın bitmiş ve eve dönmüşsün. Evet biraz uzun oldu kabul ediyorum, ancak artık yaşımız gereği günlük hayat her geçen yıl biraz daha zorluyor ve insan tatili daha çok istiyor. 

Önemli olan sağlık ve huzurla geçirmekti. Üzüntüsüz, tasasız güzel bir dinlenme ile yeni bir yıla başlıyoruz. (Yeni yıl demem meslek gereği yeni adli yılı kastediyorum.) Tatil sırasında gelen bazı ölüm haberleri bizi ziyadesiyle üzdü sarstı. Tatil sırasında tanık olduğumuz trafik kazaları da öyle.

Tatil sırasında tasarladığım bazı gezileri yapabildim. Fırsatını buldukça yayınlayacağım. İstediğim halde gerçekleştiremediğim ziyaretlerde oldu. Örneğin Burhan hocamı bu yaz ziyaret etmeyi planlıyordum, fırsatım olmadı. Umarım bir dahaki sefere. Dinlencede okuduklarımla birlikte okunup bitmiş ve tanıtım bekleyen kitap sayısı 18’e ulaştı. Bu nedenle bir süre daha çok kitap tanıtımı yaparak sayısını azaltacağım.

Tatil esnasında birçok dostum bloğa mesaj bırakmış. Hepsine topluca teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Sizlerin dostluğu ve yakın ilgisi muhteşem. Umarım bu haftanın yoğun çalışma ortamından kurtulur bloglarınızı ziyaret etmeye başlarım.

İki resmim var. Birisi, bahçemde sürekli açan japongülüm. Diğeri de Kıyıkışlacık köyünde günbatımı.

Tekrar merhaba! Sevgiyle, coşkuyla Merhaba!

8 yorum:

  1. benimde balkonda saksıda bir japon gülüm var, hiç açmıyor,yapraklar boy pos yerinde fakat çiçek yok.Sizin çiçeğinize bayıldım maşallah diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardır yanındaki limon çamının baskısı altındaydı. Bu sene maşallah gelişmeyi başarmış. Pek keyifli idi. Nazar değmesin. elbette ikliminde rolü var sanırım. Sevgi ve saygı ile.

      Sil
  2. Hoşgeldiniz Mehmet Bey..

    Hakkınızdır, tatilleri yaptınız, dinlendiniz, doping aldınız ve yine maraton başlıyor.. Fotoğraflara yansıyan tatil renkleriniz ferahlatıcı ve son derece iç açıcı. Huzur ve şifa doğada gizli. Ve insan yaşamında, belli süreçlerden geçtikten sonra doğaya olan tutkusu daha da artıyor..

    Yeni tanıtımlarınız ve paylaşımlarınızla birlikte yeniden hoş gelişler ola diyorum...:)

    Size ve ailenize esenlikler ve iyi haftalar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Esin,
      Umarım herkesin hayal ettiği gerçekleşir. Tatil tüm insanlar için hele günlük stresin uyanma ile başladığı tüm büyükşehir insanlarının hakkı.
      Doğa, değindiğiniz gibi bizi çok umarsamadan döngüsüne devam ediyor. Onun gerçeğine varabilenler huzuru, gerçeği ve yaşamı farkedebiliyorlar.
      Umarım gelecek günler, güneşli aydınlık ve mutlu yarınlar getirir.
      Sevgi ve saygıyla.

      Sil
  3. Merhaba,
    Tatil ne de güzel değil mi ? Yenilenmek, tazelenmek. Buluna ortamdan azıcık uzaklaşıp kafa dinlemek.
    Ölüm haberleri için başınız sağolsun.
    Güzel bir yıl olması dileğimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizlere de sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum. Her ölüm erkendir ama döngünün de önüne geçilemiyor. Sevgiler, saygılar sunuyorum.

      Sil
  4. Hoş geldiniz :) O 18 kitabı merakla bekliyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün itibariyle başladım. Haftada 3 kitap hesabıyla birikenleri eritmeye çalışacağım. Yeni ekleneceklerle beraber tahminim ekim ayı sonunda büyük ölçüde tamamlamış olacağım. Tanıtımlar gecikince istediğim duyguyla yorumlarımı vermem zor oluyor.
      Sevgiyle saygıyla.

      Sil