3 Eylül 2013 Salı

HAZİRAN AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 5

 
KİTABIN ADI
Önce Kadınlar ve Çocuklar
KİTABIN YAZARI
Sunay Akın
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Çınar Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2005
KİTABIN BASKI SAYISI
12. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
280 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
9,5/10 (Az sayıda dizgi hatası var)
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Blogda takas kitap duyurusu yoluyla edindiğim çok güzel bir kitap. Sunay Akın bu kez kitabında tema olarak “deniz”i ve “gemi”leri almış. Kitapta birbirinden güzel ve etkileyici 60 öykü yer alıyor. 

Elbette, konusu gemi ve deniz olan bir gerçek öyküler kitabında “Ertuğrul Fırkateyni”, “Titanic”, “Dumlupınar Denizaltısı” ve “Struma” hüzünlü hikayeleri ile öne çıkıyorlar.

Çok seveceğiniz, sıcak ve alabildiğine hüzünlü hikayeler. Kitaplığınızda vazgeçemeyeceğiniz bir güzellik olacak.

4 yorum:

  1. Sunay Akın son derece önemsediğim çok yönlü bir sanatçıdır.. Etkili söyleşileri, oyuncak koleksiyonları kadar, kitaplarını da hep büyük bir beğeni ile okudum. 'Önce Kadınlar ve Çocuklar'ı okunacaklar listeme dahil ettim. Aldıklarım ama henüz okuyup tamamlayamadığım kitaplarım var.. Bu kadar çok kitap ve hızlı okumanızı gıpta ile takip ediyorum.. Ama kütüphanemde elimin altında olduğunu bilmek dahi bana huzur veriyor.. Tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Severek okuduğum ve severek tanıttığım bir kitap. araştırmaya çok emek verilmiş. En azından bir roman yazmak kadar emek isteyen bu gerçek öyküler, Sayın Sunay Akın'ın kaleminden olunca okumanın keyfine varıyorsunuz.
      Araya giren bir çok yazı nedeniyle okuduğum kitapları ne yazık ki oldukça geç tanıtabiliyorum. Bu nedenle özellikle bu ay içinde haftada 3 gün ayırarak biriken tanıtımları azaltmayı arzuluyorum.
      Okumak, okumanın keyfine varınca, sizin için ayrılmaz bir arkadaş oluyor. Sevgiyle kalın.

      Sil
  2. Sunay Akını bende seviyorum. Böylesine coşkulu, içten, samimi hayat hikayeleri anlatacak insanlara ihtiyacımızın olduğu bir dönemde önemli bir insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğumun vazgeçilmez yorumcusu Sevgili Şeniz,
      Kitap, okumak deyince benim için zaman durur. En sevdiğim ve saatlerce konuşabileceğim engin bir deryadır. elbette bu deryada kalem oynatan devlere her zaman verilecek selamım vardır.
      Sevgi ve dostlukla.

      Sil