13 Haziran 2013 Perşembe

DÖNEM GEZİMİZDE 1. GÜN

Dönem arkadaşlarımızla her sene topluca yaptığımız dönem gezimizde 2013 yılı için Trabzon’dan başlayarak Doğu Karadeniz kıyısı boyunca Batum’a kadar gezmeyi hedeflemiştik. Geçtiğimiz sonbaharda 29 Mayıs-2 Haziran olarak netleştirdiğimiz gezimize Türkiye’nin dört bir yanından gelen 85 arkadaş ve dostumuzla gezimizi yaptık.
Biraz da benim önerimle, gezi organizasyonunu Trabzon merkezli “Vargit Turizm”e verdik. Şirketin sahibi Ragıp Pirselimoğlu ile geçen Tiflis gezimizde tanışmış ve organizasyon başarısından etkilenmiştik. Bu kez de ricamız üzerine ilgi gösterdi. Doğrudan arkadaşlarımızın lokanta ve otel önerilerini dikkate alarak yaptığı düzenlemeyi, 2 gönüllü arkadaşımız geçen Kasım ayında tek tek gezerek kontrol ettiler. Tur sırasında da, 2 arabadan oluşan kafilemize her otobüse birer değerli rehber vererek, neredeyse saati saatine uygulama başarısı gösterdi. Değerli yardımlarından ötürü kendisine teşekkür ediyoruz.
Bu turumuzu günlük anlatımlarla takip etmekle birlikte önemli ziyaret noktalarını ayrı birer bölüm halinde aktaracağım.
Ankara’dan giden grubumuz 29 Mayıs günü Esenboğa havaalanı’ndan 09.25 uçağı ile Trabzona’a hareket ettik. Saat 11.00 civarında diğer gruplarla 85 kişiye ulaşan grubumuz 2 otobüs halinde ilk ziyaret noktamız olan Trabzon Atatürk Köşk’üne hareket ettik. Geçen gezimizde detaylı olarak gezdiğimiz ve blogda da anlatmış olduğum Trabzon Atatürk Köşkü, birkaç nokta itibariyle Atatürk’e ait değerli anıları saklamakta.
Vaktiyle zengin bir Rum tarafından yaptırılan köşk Trabzon halkı tarafından Atatürk’e hediye edilir. Köşkü çok seven Atatürk, bahçesi ve etrafındaki ağaçları bizzat diktirir. Şimdi bu köşke Ata yadigarı bir ormandan geçilerek gidiliyor. Köşkün 2. Katındaki koridorda asılı dev Türkiye haritası üzerinde, 1937 yılında Atatürk tarafından “Dersim İsyanı”nın bastırılması hususunda kendi eli ile çizdiği harekat planları bulunmakta. Ayrıca Atatürk bu köşkte kaldığı sırada tüm mal varlığını Türk halkına bırakma kararı verir ve uygular.
Bu güzel ve Atatürk’ün kutsal hatıralarının bulunduğu mekanı ziyaretimiz sonrası kısa bir çay molasından sonra kıyı boyu seyahatimiz öncesi Sümela Manastırı için yola koyulduk. Saat 13.00 sıralarında yol üzerinde güzel bir restoranda öğle yemeği molasında yörenin meşhur alabalıklarını ve sütlaçlarını yeme fırsatı bulduk. Yemek sonrası gezdiğimiz Sümela Manastırını ayrı bize yazı konusu yapacağım.




Sümela Manastırı ziyareti sonrası tekrar Trabzon’a döndükten sonra sahil otoyoluna çıkarak akşam üzere sıralarında Sürmene ilçesine geldik. Yolu otobüsler için müsait olmayan otelimize çıkabilmek için Sürmene dolmuş garajından gruplar halinde yola çıktık. Sürmene içinde kıvrılarak mahalleler ve çay bahçeleri içinden geçerek dağın neredeyse zirvesinde bulunan “Zahra Mountain Resort” oteline gecelemek için ulaştık.

Gece güzel bir canlı müzik eşliğinde hem görüşemediğimiz arkadaşlarımızla sohbet ederek ilk günü tamamladık.

1 yorum:

  1. Hi, I'm a writer based out of Sierning, Austria and I found your site via http://mehmetbilgehanmerki.blogspot.com/. Would you have any points for those exploring blogging? I'm hope to fire up my own site
    veгy sоon but I'm a bit lost on everything. Do you believe I should get started with a free site like b2evolution or invest some cash into a pay site? There are so many choices out there that I'm
    totally οverloaded... What woulԁ you say?


    Ѕtop by my wеblog: esquive

    YanıtlaSil