5 Mayıs 2010 Çarşamba

MAYIS AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 1


KİTABIN ADI : Fikrimizin Rehberi Gazi M. Kemal
KİTABIN YAZARI : Erol Mütercimler
KİTABIN ÇEVİRMENİ : -
KİTABIN YAYINEVİ : Alfa Yayınları
KİTABIN BASKI YILI : 2008
KİTABIN BASKI SAYISI : 6. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI : 1.165 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ : 10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ : 10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL DEĞERİ : 10/10
ÖNERİ : Son yıllarda Mustafa Kemal üzerine kapsamlı yayınların çoğalması çok sevindirici. Pek çok aydın araştırmacının detaylı, tamamen belgeye dayalı yayınları birçok dedikodu kaynağını çökertmeye devam ediyor.
Sinan Meydan’ın “Atatürk ile Allah arasında” yayınından sonra Erol hocanın bu yayını da Mustafa Kemal adına yapılmış önemli bir araştırma. Zaten, eserin kaynakçasına bakmanız dahi emeğin değerini ortaya koyuyor.
Kitap, özellikle Mustafa Kemal’in ilk çocukluk, okul ve askerlik yıllarına ilişkin pek az bilinen detayları veriyor. Kolay okunur, resimli olan kitap, hacim olarak sizi ürkütmesin.
Kitabın özet geçtiği konular ve bölümlerde var. Ama her konunun aynı detayda yazılması halinde 1.165 sayfanın en az 10 katı bir hacim yaratacağı muhakkaktı.
Bildiğiniz gibi kitabın tamamlanması sırasında Erol hocanın “Ergenekon” karalaması ile gözaltına alınması, eserin özellikle son kısımlarının tamamlanmasında hocanın zorluk yaşamasına sebep olmuş.
Kitabı okuyun demiyorum, HEMEN ALIN VE MUTLAKA OKUYUN. Zira büyük önderimizin hayatı, devrimleri, aşkları ve ölümü ile ilgili çok detaylı bilgilere sahip bu kitabın her Atatürkçünün, her Türk’ün evinde bulunması gerekir. Çocuklarımıza bırakabileceğiniz önemli bir miras olma özelliği de taşıyor.
Son bir not: Kitabın son 10-15 sayfasını ağlamadan okuyabileceğinizi sanmıyorum.

1954 yılında Kars’ta doğdu, tüm öğrenim yaşamı İstanbul’da geçti. İ.Ü. Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun oldu. Deniz Kuvvetleri’nde bir süre Fizik öğretim üyeliği, Beşiktaş Deniz Müzesi Müdürlüğü yaptı ve bunun ardından Avustralya’ya gitti. SBS devlet radyosunda programcılık yaptı, “Çok kültürlülük” konusundaki doktora alan çalışmasını İ. Ü. Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Deniz tarihi çalışmalarıyla tanınan Mütercimler, Türkiye’ye dönüşünde çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptı. TRT Radyosu ve çeşitli TV kanallarında programcı ve yönetici olarak çalıştı. Belgeseller hazırladı. Halen üç ayrı üniversitede Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi Strateji ve Devrim Tarihi dersleri vermektedir. Bugüne kadar kısa radyo oyunları, çeşitli dergilerde yazıları ve belgesel senaryoları yanı sıra on dört kitaba imza atmıştır.

5 yorum:

  1. Kitabı okuyacağım, Sayın Mütercimler'in pek çok konuşmasını beğeniyle izledim, teşekkür ederim.

    Ayrıca Adil Hacıömeroğlu'nun "Müthiş Oyun" yazısını beğenerek okudum, bloguma da ekledim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Aysema,
    Kanımca Erol hocada mutlaka desteklenmesi gereken değerlerimizden.
    Adil beyin yazısının bloglarda daha çok okunabilmesi için sitenizde de yer alması çok güzel. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. Ben de ilk fırsatta alıp okuyacağım demiyorum,mutlaka hemen bu gün alıp okumaya başlayacağım diyorum.Çok teşekkürler tavsiye için.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Ebruli,
    Çok hoş... Haydi kolay gelsin. Bitirince yorumlarınız bekliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bu gün D&R da aradım .Yazarını bir türlü hatırlayamadım.Atatürkle ilgili tüm kitaplara göz attım.Kars doğumlu bir yazardı dedim,bilgi almaya çalıştım.Çok kızdım kendime.Yarın inşallah bir denemem daha olucak.gerekli bilgilerle gidicem :)

    YanıtlaSil