28 Ağustos 2017 Pazartesi

8’E 1 KALA… VE PERDE!

Uzun yaz tatilinden sonra, şifreli bir başlıkla giriş yaptım, ama pek de şifreyle ilgisi yok…

8’den kastım, bloğumun 8 yaşını doldurmak üzere oluşu. İlk kez Eylül 2009 ayı sonlarında başladığım blog yazarlığım 8 yılını doldurmak üzere. Peki “1” ne? Bu rakam da 8 yılın dolmasına kalan bir ayı ifade ediyor. Her ikisinin de birlikte anlamı ise blog yazarlığıma 8’e 1 kala veda ediyor oluşum.

Vedayı neredeyse tüm tatil boyunca düşündüm ve kararımı verdim. Elbette bir çok boyutları var.  Zamansızlık, önde gelen nedenlerim arasında. Özel işlerimin artan ağırlığı hem blog güncellemelerimi etkiliyor hem de izlediğim dostlarımın bir çok yazısını atlamak zorunda kalıyorum.
Diğer nedenlerden birisi, hedeflediğim kitleselliğe ulaşamamam. Blog sayesinde birçok değerli insana ulaştım. Bir kısmıyla yüzyüze tanışarak dostluğumu pekiştirdim bir kısmıyla da yazışarak tanıştım. Ama hedeflediğim sayılara ne yazık ki ulaşamadım. Yazılarımın bir kısmı ilgi çekse de neredeyse (sıfır) düzeyindeki yorumlar, görünmez bir duvara çarptığımı gösteriyor.

İzlemeye aldığım dost blogların yazarları beni bağışlasın ama bazı içi boş blogların onlarca, yüzlerce yorum alması kalitenin henüz benimsenmediğini gösteriyor.

Bu nedenle bloglarımın görevini tamamladığına inanıyorum. “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” ve “Sözler” bloglarım bu gün itibariyle perdelerini kapatıyor. Blogları silmeyeceğim. Denizde dalgalanmaya terk ediyorum. Umarım birilerinin işine yaramaya devam ederler. “Birlikte Yürüyoruz” bloğum ise doğa yürüyüşlerimin ve koşu günlerimin –sadece- fotoğraflarıyla yaşamaya devam edecek. Ne yapalım benim de şimdilik güncel hobim bu.

Zaman zaman izlemeye aldığım blog dostlarımın yazılarını okumak ve yorum bırakmak isteğindeyim.


Özel işlerime ve üzerinde çalıştığım bir kitaba daha iyi  hazırlanabilmek için blog dünyasına ve dost blog yazarlarıma elveda!

17 yorum:

  1. Mehmet bey bu kararınız beni üzdü maalesef. Ben blogunuzu severek ve ilgi ile takip ediyordum. Vedaları oldum olası sevmemişimdir. Kapımız size her zaman açık. Değerli yorumlarınızı her zaman beklerim. Kendinize iyi bakın. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Mehmet Bey...

    Elveda dediğiniz yazınızla birlikte bloğunuz üzerinde "ilgisiz"likten bahsetmişsiniz. Dolayısıyla "içi boş blogların onlarca, yüzlerce yorum alması kalitenin henüz benimsenmediğini gösteriyor"... Mehemet Bey, ne yazık ki bu tespitiniz çok doğru ve yerinde... Ancak bugünlere gelmemizin en önemli gerekçelerinden birisi de tespitinizdeki gibi, insanların her alandaki "kaliteye" olan ilgisizliği değil midir?..

    Öte yandan bloğunuz bence tam anlamıyla bir kültür hazinesi; Gerek kitap ve yazar tanıtımınız açısından, gerek gezdiğiniz yerleri her anlamda okuyucularınızla buluşturmanız bakımından bir harika. Dolayısıyla bir insanın kültürel anlamda aradığı kaliteyi bloğunuzda fazlasıyla görmek mümkün. Bu anlamda size gıpta ile bakıyorum. Bu güzel ve de kaliteli yazılarınızın devam etmesi yönünde düşüncelerinizi bir kez daha gözden geçirmenizi önemle vurgulayarak, bu sıkıntılı günlere ışık olmaya devam etmeniz dileklerimle saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
  4. Üzüldüm Bilgehan Bey:( Yine de yazmaya devam etmeliydiniz, muhakkak bizler gibi faydalanan birileri vardır.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten içim burkuldu :( Ben de edebi paylaşımlar yapıyorum, keşke gitmeseydiniz de birlikte birbirimize destek olsaydık. Ben bloğunuzu ilk defa görüyorum, her ne olursa olsun yine de takibe alacağım. İnşallah siz de geri dönersiniz ve sizi daha yakından tanıma fırsatımız olur. Allah yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
  6. keşke kalsaydınız , düzen de yorum da umurunuzda olmasaydı , siz kendiniz için yazsaydınız ve yine kalsaydınız . Sosyal medyada fenomen olamadık belki ama bir kaç kişi de olsak yeterdik birbirimize . Az olması diğerlerinden daha iyi olduğunun da bir göstergesi . Sizin bilgi birikiminize , görüşlerinize yetişebilmek biraz zor bu ülkede , kendim de dahil yetiştiğimiz nesil bir miktar uzak sizin mertebelere . saygılar sunarım , sağlıkla kalın...

    YanıtlaSil
  7. keşke hemen pes etmeseydiniz..bloglarla ilgili düşünceleriniz de haklısınız,blogların çoğu içi boş bloglar..çok yorum almalarına pek aldırış etmemek lazım..çoğu blogcular gösteriş meraklısı.. :) biraz da haklı/haksız olarak kendilerini tanıtma çabası içerisindeler.. ne yalan sölim o gösteriş meraklısı blogcular arasına zaman zaman bizler de girebiliyoruz.. :) tabii ki birgün gelecek bloglar kendine çekidüzen verecek..zaten bizler de bunun için uğraşıyoruz..blog yazarlığını meslek olarak kabul edilmesine çalışıyoruz..belki hayal kuruyoruz ama bu şekilde belki bloglar kendilerine bir çekidüzen verebilir diye düşünüyorum..

    zaman zaman yorum yapamasam da ben de sizi ilgiyle takip edenlerdenim..hukukçuluğunuz yanında bir yazar hem de kaliteli bir yazar kimliğinizin olduğunu düşünüyorum..hem farklı kitapları tanıtıyor hem de gezi turlarınızı harika resimlerle tanıtmaya çalışıyorsunuz..okuyucuların farklı deneyimler yaşamasına önayak oluyorsunuz..umarım istediklerinizi biranönce alısınız..üzerinde çalıştığınız kitap çalışmasının başarılı olmasını temenni ederim..Allah gönlünüze göre versin..sağlıcakla kalın..

    YanıtlaSil
  8. Yazmayı gerçekten sevenlerin, son perdeyi indirmeyeceğini düşünüyorum. Bu istem belki bir süreliğine idare etse de bir müddet sonra merhaba kelimesinin sıcaklığı altında hoş bir dönüşe sebebiyet verecektir. Ünlü öykücümüz Sait Faik Abasıyanık da böyle bir dönem geçirmiş ardından kalemini yontup başlamış yazmaya. Sebebini de öyle güzel açıklamış ki "Yazmasaydım deli olacaktım." Ben yazılarınızla yeni tanıştım. Birkaç yazınızı okuduktan sonra fikirlerim netleşti. Söyledikleriniz öyle yerinde ve günümüzün özeti ki. Sosyal medya güncel yaşantımızın devamı olduğu müddetçe kof ve boş olana rağbet etmemiz beklenen bir durum belki de. Buna hizmet etmek de elimizde, ya blogları kapatırız ya da güzel yazıları okumaya devam ederiz, sayımız az olsa veya azalsa da. Uzun bir yazı oldu belki de ama içimden gelenler bunlardı. Ben de paylaşmak gereğini hissettim.

    Güzel yazılarınızda buluşmak ümidiyle, sevgi ve selamlarımla...

    YanıtlaSil
  9. Mehmet bey merhaba,
    Bu yazınızı okuyunca çok üzüldüm. Zaman zaman bende sizin gibi hissediyorum. Blogumu çoğu zaman kapatmayı düşündüm,detaylı yazı yazmayı bıraktım sadece foğraflara yer verdim. Bildiğiniz nedenler yüzünden instagramı da kapatmak üzereyim. 11 yıldan beri yazıyorum izleyici sayım 309 yorum bırakan ise siz ve tülin hanım olmasa sıfır.... :-( insanın şevki kırılıyor. Ama blog benim anı defterim :-) birde fotoğraf depom. Bu nedenle vazgeçemiyorum. Yinede eşikteyim... heran sizin verdiğiniz kararı verebilirim. Sizin için hayırlı olsun. Beğendiğiniz renkli kapılar Olympoi köyünde. Yeni boyamış olabilirler. Chios sessiz ve huzurlu bir ada...

    YanıtlaSil
  10. Mehmet Bey, keşke bırakmasaydınız.. İnanın izleyici ve yorum sayısı bir ölçü değil!. 'Yorumlar' dediğiniz gibi blog yazarları için önemli motivasyon aracıdır, ancak bu durum ayrılma nedeniniz olmamalıydı. Ben de pek çok konuda sizinle aynı şeyleri düşünüyorum...ve bazen yazma isteğim azalıyor böyle olunca!. sonra içerik sıfır olup, saçma sapan yorum adına yapılan söylemleri görünce..diyorum ki 'böyle olsa ne olur olmasa ne olur!. geyik muhabbetinden başka bir şey değil yapılan yorumlar.' Her alanda memleketin iklimi artık böyle. Nitelik ve kalite sıfır. Bol gösteriş, içi boş lakırtılar, özel hayatı teşhir etme sevdaları!. benim için ise bunların hiçbir değeri yok.

    Değerli çalışmalarınızı, gezi yazılarınızı, ben hep ilgi ve merakla takip ettim. Yeniden başlayacağınızı ümit ediyor, yeni kitap çalışmanızda başarılar diliyorum. Size ve ailenize iyi haftasonları dilerim. Esenlikle..

    Esenlikle...

    YanıtlaSil
  11. Mehmet Bey ben üzüldüm. Çok kaliteli bir blog sayfanız vardı. Keşke kalsaniz az da olsa yazmaya devam etseniz ...

    YanıtlaSil
  12. Belki yine dönersiniz güzel konularınızla birlikte..Kitabınızı nasıl takip edeceğiz haber verin lütfen .

    YanıtlaSil
  13. Mehmet Bey devam etmelisiniz.
    https://www.metpordekor.com/

    YanıtlaSil
  14. Kararınızı çok iyi anlıyorum. Ben de uzun zamandır kitap değerlendirmelerine yer verdiğim kendi bloğumu kaderine terkettim. Belki zamansızlıktan, belki hevesim kaçtığı için belki de sizin de belirttiğiniz gibi ilgisizlikten. Çoğunlukla yorum bırakmasam da özellikle kitap ve gezi yazılarınızın iyi bir takipçisi oldum. Sayenizde iki güzel kitabım oldu, Mario Levi gibi bir yazarın kitaplarıyla gecikmeli de olsa tanıştım. Tekrardan teşekkürler...

    YanıtlaSil
  15. Merhaba;
    Blogu tamamen silmemeniz çok iyi bir düşünce. Umarım daha sonra tekrar dönersiniz.

    YanıtlaSil
  16. Dolu ve keyifli bir blogunuz var,takibe aldım. Sizi de beklerim https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/ Sağlıcakla Kalın.

    YanıtlaSil
  17. Hello. Great job. I did not expect this this week. This is a great story. Thanks!
    I just added this web page to my bookmarks. I really like reading your posts. Thank you!
    shopbymark

    YanıtlaSil