20 Ekim 2016 Perşembe

EYLÜL AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 4

 

KİTABIN ADI
Akdenizli Tanrılar
KİTABIN YAZARI

Yaşar Atan

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Evrensel Basım Yayın
KİTABIN BASKI YILI
2011
KİTABIN BASKI SAYISI
2. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
223 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
8/10


Tarih, Mitoloji ve Arkeoloji meraklılarının yakından bildiği Antik Yunan ve Roma Theogonisi (Tanrılar doğuşu ve söylenceleri) bu kitabın konusu.

Sayın yazar özellikle Olymposlu tanrıları ve onların değişik hikayeleri kitabında anlatıyor. Konunun meraklıları için farklı bir bilgi bulunmamakla birlikte sayın yazar, özellikle konuyu bilmeyenleri aydınlatmak ve yabancı yazılışları okumak ve telaffuz etmede güçlük çekenler için tanrı isimlerini Türkçede okunduğu gibi yazarak halk ağzına yaklaşmak istemiş. Bu şekilde bu mit ve söylencelerin daha çok insan tarafından okunup sevileceğini savlamış.

Elbette bu görüşüne katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Herkes ve özellikle bilimsel olarak yazılıp çizilen isimleri telaffuza uygun yazmakla yeni mitoloji severlerin yetişeceğine inanmıyorum.

Meraklısına.


5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Not: Bilgehan Bey, 'miteloji' yazmışım, yazım hatasını düzelteyim derken..mesajı da uçurdum yanlışlıkla.. Altta tekrar yayınladım.. 'miteloji /mitoloji'

      Sil
  2. Sizinle aynı düşüncedeyim.Halk ağzına uygun bir dilde yazmak, mitolojiyi sevdirmeye yetebilir mi! sanmıyorum..Ama ben yine de Yaşar Atan'ın kitabını merak ettim, Bilgehan Bey teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki yazar, görüşüne katılmadığımızı duydu ve; 'işte ben, tam da bunu anlatmak istiyordum' der gibi oldu 'miteloji /mitoloji' :)

      Sil
    2. Sizin ilginizi çekeceğini tahmin ettiğim bir kitap ama kanımca bu konuda donanımlı olduğunu için fazla bir şey katmaz ama kaynak zenginliği yaratabilir.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil