23 Eylül 2016 Cuma

BLOĞUM YEDİ YAŞINDA!

23 Eylül 2009 gününde ilk yazım ile başlayan bloğum bugün yedi yaşını doldurdu. Bloğum sayesinde çok şey öğrendim. Bilmediğim, gezmediğim yerlere gittim gezdiğim bloglar sayesinde.

Sayfalarımı ziyaret edenler 650.000’e yakın kez sayfalarıma göz attı. Beğenen oldu. Hakaret dolu cümleler sarfedenler oldu. Pek çok kere aldığım güzel yorumlar beni heyecanlandırdı.

İzlediğim pek çok blog sebebiyle yüzlerini görmediğim ama yıllarımı paylaştığım dostlar edindim. Gerçekten okumayı özlediğim ve zaman yokluğundan yeterince takip edemediğim bloglar sebebiyle kendime kızdığım, kızmaya devam ettiğim anlar oldu. Kısacası yaşamımdan bir parça haline geldi.

Şimdilik devam diyerek sekizinci seneme giriyorum. Bloğumu izleyenler bilir, yaşdönümlerimizde küçük hediyelerim oluyor. Her seferinde farklı formlar yapmak ta hoşuma gidiyor. Bu sene aşağıda soracağım küçük bir soruya “yorum” kutusuna doğru cevap yazarak katılanlar arasından bir kişiye, kendi seçeceği bir kitabı hediye edeceğim.

Gerçi bugüne kadar genellikle yorum bırakmak dışında herhangi bir koşul koymamaya gayret ediyorsam da bu kez, günümüzde pek kullanılmayan, kullanılma ortamı kalmayan bir kelimeye farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir değişiklik yaptım. Kelimenin değişik yerlerde farklı tanımlamaları varsa da tümü anlatımdan kaynaklandığı için yaklaşık ta olsa verilecek cevapları doğru kabul edeceğim.

Sorum şu;

“çalıkakıcı” nedir/kimdir?

Pazartesi sabahına kadar yorum kutusuna bırakılacak cevaplardan şanslı blog takipçimi pazartesi günü duyuracağım.


Nice senelere sevgi ve dostluk kalsın.

12 yorum:

  1. Maşallah dolu dolu bir yedi seneyi geride bırakmışsınız. Bu zamana kadar yapmış olduğunuz kıymetli paylaşımlarınıza daha nice seneler devam etmeniz dileğiyle. Açıkcası kelimenin anlamını bilmiyordum. İnternette küçük bir araştırma sonucu öğrenmiş oldum. Be nedenlede yazıp çekilişe katılmamın pek etik olmayacağını düşündüğüm için kelimenin anlamını yazmıyorum. Kazanan arkadaşı şimdiden tebrik ederim. Yazılarınızı ilgi ile okumaya devam edeceğim. Saygı ve sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmanızı isterdim. Günümüzde kullanılmayan bu kelimenin ancak araştırma ile bilinebileceğini biliyorum. Değerli yorumunuz ve katkınız için sonsuz teşekkürler.

      Sil
  2. Nice nice yıllar, yazılar diliyorum merakla, keyifle okuduğum blogunuz için Bilgehan Bey.
    Ben de çalıkakıcı'nın anlamını bilmiyorum ne yazık ki. Çalı ve kakıcı kelimelerini ayırıp doğayla, tarımla ilgili bir şey olduğu yorumunu yapacağım. Daha doğrusu sallayacağım:) Kakmak??? :)
    Yorumu yazdıktan sonra hemen google'a başvuracağım, bakayım ne kadar yaklaşmışım ya da uzaklaşmışım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar içindeki ilginize ve sürekli desteğinize sonsuz teşekkürler. Araştırma ile bulunabilecek bir cevap elbette. Yazmanızı isterdim. Değerli yorumnuz için sonsuz teşekkürler.

      Sil
  3. İlgi ile takip ettiğim ve bir dolu bilgi edindiğim bloğunuza daha nice uzun yıllar dilerim Mehmet Bey. Bu kelimeyi inanın ben de diğer arkadaşlarımız gibi ilk kez duyuyorum :) 'çalıkakıcı' acaba çalı çırpıyı yerinden söküp atmaya yarayan bir alet olabilir mi bu!. ben de çalı+kakıcı kelimelerinin ben de yaratmış olduğu çağrışıma uyarak böyle bir tanımlama da bulundum :)) bilemiyorum ne kadar yaklaştım..belki hiç alakası yoktur !. şimdi bu yorumdan sonra merakla bakabilirim artık sevgili 'google' a :)) esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar içindeki ilgi ve desteğinize sonsuz teşekkürler. Araştırma ile bulunabilecek bir cevap olduğunu biliyorum. Keşke cevabı yazsa idiniz.Değerli yorumunuz için sonsuz teşekkürler.

      Sil
  4. Hayırlı olsun, nice güzel yazılarınızı daha bir çok
    yıl okumak nasip olur inşllh..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize desteğinize ve değerli yorumunuza sonsuz teşekkürler.

      Sil
  5. Biraz geç kalmış olsam da nice yıllara olsun.. Önce sağlık sonra da güzel yazılar, paylaşımlar diliyorum..

    YanıtlaSil
  6. "mavi"yi tekrar görmek güzel. Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  7. Okullar açıldı, kısa bir seyahat derken bir müddet blogdan ayrı kaldım. Dolayısıyla gecikmeli olarak nice yedi yıllara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, süregelen ilgi ve desteğinize minnettarım. Saygı ve sevgi ile.

      Sil