3 Haziran 2016 Cuma

NİSAN AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 10

 
KİTABIN ADI
Kehribar Zamanında Aşk
KİTABIN YAZARI

Bige Güven Kızılay

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Hayy Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2015
KİTABIN BASKI SAYISI
2. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
332 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10  
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
9/10 


Batıda oldukça yaygın olan ama ülkemizde çok ender rastladığımız “aile tarihi” kitapları edebiyatın ilginç türlerindendir. Bir kısmı basılmak için yazılmayan ancak zaman içerisinde içerdiği ilginç bilgilerle edebiyat eseri niteliği kazanan kitaplar vardır. Ancak asıl önemlisi, aradığını satır aralarında bulanlar için söylüyorum, son derece ilginç hazinelere sahip kitaplardır.

Sayın yazar, ailesinin kendinden önceki 3 kuşağını anlatan, biraz roman havasının verdiği aile tarihi, tipik bir Ankaralı Cumhuriyet ailesi kitabı.

Beni son derece ilgilendiren yönü ise, okurken öğrencisi olamadığım, ancak kızımın fakültede hocası olan Prof Dr Ali Naim İnan (kızımın öğretim görevlisi olmasında büyük emeği ve katkısı vardır, çok şükür sağlığı yerinde) da aile tarihinde “büyük dayı” olarak yer almakta.

Sayın yazarın dedesi İhsan Köknel, eski Yargıtay Başkanı ve bakanlardan.

Kitapta, satır aralarında çok şey öğreneceğiniz ve belki de hatırlayacağınız bilgiler yer alıyor. (Örneğin kitapta çok kere tekrarlanan, çocukluğumda sıkça duyduğum ancak artık kullanılmaz hale gelen, babaya saygı hitabı olan “Beyba”, (Bey babanın kısaltılmışı) annem ve teyzelerimin dedeme hitabıydı) kelimesini tekrar duymak beni çocukluğuma götürdü.


2 yorum:

  1. ilk defa duyuyorum bu kitabı. konusunu da beğendim kitabın. paylaşıma teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir kitap olarak önerebilirim.
      Sevgi ve saygılar

      Sil