24 Kasım 2015 Salı

AĞUSTOS AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 10


KİTABIN ADI
İki Osmanlı Liman Kenti, İzmir ve Selanik
KİTABIN YAZARI

Neslihan Ünal

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
İmge Kitabevi
KİTABIN BASKI YILI
2015
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı   (İlk Yayın)
KİTABIN SAYFA SAYISI
269 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10  
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Tarihimize ilişkin başarılı çalışmalar çoğalmaya başladı. Genç tarihçilerimizin, geçmişi irdeleyen, salt savaşların dışında toplumsal yapıya ilişkin özel araştırmaları her geçen gün artıyor.
Genç öğretim üyesi Neslihan Ünal, doktora tezi olarak hazırladığı eserini daha geliştirerek ve zaman dilimini uzatarak bu kitabı hazırlamış. İki Osmanlı Kenti, İzmir ve Selanik’in 17-18 ve 19. Yüzyıllardaki toplumsal yapısı, ticaret ilişkileri nüfus hareketleri başarılı bir şekilde incelenmiş, oldukça başarılı ve kapsamlı bir eser oluşmuş.
Zengin kaynakçası ile güzel bir başvuru kaynağı olan kitap tarih tutkunlarının vazgeçemeyeceği bir kitap…


6 yorum:

  1. Merhabalar.

    Kitap deyince akan sular durur. Ancak, her zaman söylüyorum ama, yine de tekrar etmekten çekinmeyeceğim. Siz kitap okuyarak, şu dünyada yapılması gereken en güzel şeylerden birini yapıyorsunuz. Yardıma ihtiyacı olan bir mağdura yardım etmek ve elinden tutmak gibi bir şey!.. Şimdi ben sizin gibi kitap okuyamıyorum. Okumayı çok istiyorum ama, okuyamıyorum. Ben daha çok, önce ilgilendiğim bir alanda yazılmış olmak kaydıyla araştırmaya yönelik kitapları okumak ve incelemek istiyorum.

    Sürekli olmasa da arada sırada blog sayfanızı ziyaret ederek okuduğunuz kitaplara bakıyor ve sizin kitapla ilgili paylaştığınız özetleri okuyarak, kitaplarla ilgili bilgi sahibi oluyorum. Bu katkınızdan dolayı size teşekkürlerimi sunarım.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuza candan teşekkürler. Kitabı sevmek gerçekten önemli. İlginizi sürdürmeniz de gayet hoş. Umarım yakın gelecekte okuma şansını da yakalarsınız.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil
  2. okuyacağınız kitapları neye göre seçiyorsunuz?günlük karşınıza çıkan,önerilen kitapları not mu alıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bir kaç kez kısa değinmeler yapmıştım. Okurluğum 50 yıla yaklaştığından size sadece son dönemleri yazsam daha iyi olur.
      1) Öncelikle, beğendiğim ve efsane kabul ettiğim yazarlarım vardır. bunlara ilişkin tüm kitapları alırım ve okurum. (Örn. Dostoyevski, Çehov, Orhan Kemal)
      2) İyi bir edebiyat okurunun mutlaka klasikleri okuması gerektiğine inandığımdan fırsat buldukça klasik yazarların kitaplarını edinirim. (Örn. Balzac, Jane Austen, Jules Verne)
      3) Bir şelilde edindiğim kitabını okuyarak hayranı olduğum ve tüm kitaplarını edinmeye çalıştığım yazarlar vardır. (Örn. İsabel Allende, Jose Saramago, Joyce Carol Oates, John Steinbeck, Fakir Baykurt)
      4) Tarih ve Arkeoloji merakım nedeniyle çıkan yayınları takip eder ve tümüne ulaşmaya gayret ederim. (Çok uçsuz bucaksız bir alan olduğu için kulaç atmaya devam ediyorum.)
      5) Türk yazarların bilimsel kitaplarını ve özellikle belli konularda yaptıkları özel çalışmaları edinmeye çalışırım. (Bu kitap gibi)
      6) Gazetelerin kitap eklerini elden geldiğince izlerim veya yolum düştüğünde kitapçıların vitrinlerindeki kitapları karıştırır hoş tesadüflerle karşılaşacağıma inanırım.
      Bu kadar özetleyebiliyorum.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil
    2. çok teşekkürler..Peki klasiklerin özellikle aldığınız bir yayınevi var mıdır? çoğu yayıynevi klasikleri çevirip basmıştır ama özellikle şu çeviri iyidir diye tavsiye edeceğiniz bir örnek var mıdır?

      Sil
    3. Özellikle klasik romanlar yönünden mutlaka çok güvenilir yayınevlerini tercih ediyorum. Öncelikle kısaltmadan basan yayınevleri önemli. Tercihlerim T.İş bankası Kültür Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Can Yayınları, Kabalcı Yayınevi, Everest Yayınevi, İmge Kitabevi yayınları her zaman tercih edilebilir yayınevleridir.
      Sevgi ve en derin Saygılarımla.

      Sil