3 Temmuz 2015 Cuma

HAZİRAN AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 4

 

KİTABIN ADI
Bölünmeye Çeyrek Kala
KİTABIN YAZARI

Engin Alan

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Bilgi Yayınevi
KİTABIN BASKI YILI
2015
KİTABIN BASKI SAYISI
6. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
266 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
7/10 


Başarılı asker geçmişinden sonra siyasi iktidara ters düşmenin bedelini ödeyen Engin Alan milletvekili seçilmesine rağmen adaletin siyasete alet edilmesi neticesi yıllarca hapis yatmak zorunda kaldı.
Cezaevi günlerinde de ülkesini seven bir insan olarak duygu ve düşüncelerini kaleme alan Engin Alan’ın 30.7.2011 ile 15.11.2014 tarihleri arasındaki olaylara bakış açısını yansıtan notları ve gözlemleri hem geçmiş olaylara tekrar bakmamıza fırsat veriyor ve hem de ülkesini ve ulusunu seven bir insanın yaşadığı, hissettiği sıkıntıları görmemizi sağlıyor.
Son derece akıcı ve kolay okunan kitap okuyucu yönünden de vicdani sorgulamalara yol açıyor.
Okumanız dileğiyle…


Engin Alan (d. 31 Mart 1945; Üsküdar, İstanbul), Türk asker, emekli korgeneral. Eski Özel Kuvvetler Komutanı.eski MHP İstanbul Milletvekili.

Askeri kariyeri

1965 yılında Kara Harp Okulu'nu bitirdi. Çeşitli birliklerde görev yaptı. Daha sonra Kara Harp Akademisi'ni bitirerek kurmay oldu. 1974 yılında Kıbrıs Harekâtı'nda görev aldı.
1992 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. 16. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile Bakü Silahlı Kuvvetler Ataşeliğine getirildi.
1996 yılında Tümgeneralliğe terfi etti. Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na atandı.
1999 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan ve 2. adam Şemdin Sakık'ın ABD destekli uluslararası operasyon ile yakalanmasının Türk Özel Kuvvetler Komutanlığı ayağını yönetti.
30 Ağustos 2000 tarihinde Korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesinde sırasıyla; 8. ve 2. Kolordu Komutanlıkları ile Lojistik Komutanlığı görevlerini üstlendi. Ağustos 2004 Yüksek Askeri Şura'sında görev süresi bir yıl uzatıldı. Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı’yken Ağustos 2005'de emekliye sevkedildi. Emekli olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nın Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.
Çok iyi düzeyde Rusça ve iyi düzeyde İngilizce bilmekte olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

Siyasi hayatı ve davaları

2010 yılında Balyoz darbe planı davasından tutuklanarak cezaevine konuldu. 2011 Türkiye genel seçimlerinde MHP İstanbul milletvekili seçildi.
1 Haziran 2012'de Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 28 Şubat süreci soruşturmasından da tutuklandı. 2012 yılında Balyoz davası sonucunda suçlu bulunarak 18 yıl hapse mahkûm edildi. 9 Ekim 2013 tarihinde Alan'ın cezası, Yargıtay tarafından onandı. 14 Haziran 2013'de yargılandığı 28 Şubat Davasından ise tahliye edildi 19 Haziran 2014'te ise Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı nedeniyle Balyoz Davası'ndan tahliye edildi.
24 Haziran 2014'te MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, TBMM'ye gelerek yemin etti. Son seçimlerde aday olmadı


4 yorum:

  1. Merhaba Mehmet Bey,
    Evet Engin Paşa, "Benim adım Engin ALAN.." diye başlayan net düşünceleriyle hem tarihe hem de milletinin gönlüne taht kurdu. Zira bir de "Zulümhane" ile... hafızlarda yer edinen var... Aradaki fark...

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paşamıza saygımız ve ulusça özür borcumuz var.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil
  2. Özellikle Öcalan'ın yakalanmasında yaptığı liderlik vasfı unutulmaz..Gerçekten böyle paşalarımıza ulusça bir özür borcumuz bulunuyor..Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize ve değerli yorumunuza teşekkürler.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil