3 Şubat 2015 Salı

RİJKSMUSEUM - 2. BÖLÜM

Müzedeki gezimizi sürdürüyoruz.



 Vincent Willem van Gogh  d. 30 Mart 1853 – ö. 29 Temmuz 1890)  (Galeri 1.18)
 Gerrit Adriaenszoon Berckheyde (1638 – 10 June 1698) (Galeri 2.27)


 DOLLS' HOUSES (Galeri 2.20)

 Müze içerisinde muhteşem bir kütüphane yer alıyor. Çok sessiz olmak şartıyla bir göz atma şansınız oluyor. Çok sayıda araştırmacı çalışıyor.



 Müzenin en değerli eseri: Rembrandt Harmenszoon van Rijn (15 Temmuz 1606 – 4 Ekim 1669): GECE BEKÇİLERİ (1642) (NİGHT WATCH) (Night Watch Özel Galerisi)
 Müzenin en değerli eserlerinden: Johannes ya da Jan Vermeer (31 Ekim 1632'de Delft'te Joannis ismiyle vaftiz edildi ve 16 Aralık 1675'te aynı şehirde Jan ismiyle gömüldü) MİLKMAİD (1658-1660) (Gallery of Honour)
 Müzenin en değerli eserlerinden: Jan Vermeer : Little Street (Gallery of Honour)
 William of Orange  (Galeri 2.1)
Devam edeceğiz.

9 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. İlginize teşekkürler. Sevgi ve saygılar sunuyorum.

      Sil
  2. Bu muhteşem sanat eserlerine baktıkça içimi sımsıcak duygular kapladı.. Zira insanı insan yapan o zarif duyguları açığa çıkaran ve sanatçıyı sanatçı yapan duyguların yoğun yaşandığı bir dönemin izlerine iz sürüyorum.. Saygılarımla Mehmet Bey.

    YanıtlaSil
  3. Bu muhteşem sanat eserlerine baktıkça içimi sımsıcak duygular kapladı.. Zira insanı insan yapan o zarif duyguları açığa çıkaran ve sanatçıyı sanatçı yapan duyguların yoğun yaşandığı bir dönemin izlerine iz sürüyorum.. Saygılarımla Mehmet Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamansızlık ne yazık ki bu değerli eserlere çokça vakit ayırmamızı engelliyor. Bu dev resimlerin önünde çocuklara ders veren öğretmenleri gördükçe ülkem çocukları adına çok üzülüyorum.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil
  4. Çok güzel bir yayın olmuş, sizinle beraber müzeyi gezmiş gibi olduk, bende sizden eğer ilginiz varsa benim edebiyyatincileriblogspot.com adresime bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahraman bey, İlginize ve desteğinize teşekkürler. Edebiyat olduktan sonra seve seve izlerim. Yalnız bloğunuzda izleme düğmesini göremediğim için izlemeye alamadım. Eklediğinizde haberim olsun.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil
  5. evt gerçekten çok muhteşem bir müze..gidemesekte görmüş gibi olduk..elinize sağlık..

    YanıtlaSil