6 Şubat 2015 Cuma

KASIM AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 4

 

KİTABIN ADI
Ay Işığı Sokağı  (Die Manndscheingasse)
KİTABIN YAZARI

Stefan Zweig

KİTABIN ÇEVİRMENİ
Ahmet Arpad
KİTABIN YAYINEVİ
Remzi Kitabevi
KİTABIN BASKI YILI
2014
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
192  syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Stefan Zweig eserleri arasında yol almaya devam ediyorum. Bir protesto anlamındaki intiharıyla yarıda bıraktığı edebiyat yaşamında gelecekte daha neler verebileceğinin, dünya edebiyatını ne denli öksüz bıraktığının işaretleri hikayelerinden rahatça anlaşılıyor.
Üstün bir betimleme ve anlatma yeteneğine sahip Zweig’ın hikayeleri adeta romanlaşacak denli özgün ve dolu. Bu kitapta 10 adet hikayesi bir araya getirilmiş. Ancak ülkemizde her yayınevi kendi kitabını bastığından ne yazık ki, daha önce Can Yayınları’ndan “Hayatın Mucizeleri” ve “Amok Koşucusu” hikaye kitaplarını okuyanlar, bu kitapta bazı hikayelerle tekrar karşılaşacaklarından üzülebilirler. Ancak Zweig’ın henüz hikayelerini tanımayanlar için birbirinden güzel hikayeler, kitabı almanın keyfini size fazlasıyla yaşatacak.
Kitaptaki “Prater’de İlkyaz” ve “Görünmeyen Koleksiyon” hikayeleri muhteşem güzellikte. Benden söylemesi.

8 yorum:

  1. Merhabalar, Stefan Zweig hayranı olarak yorumunuzu keyifle okudum ve bu öykü kitabını okumak üzere bir kenara not aldım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yeni bir edebiyat dostuyla karşılaşmak çok güzel. Bloğunuzun izleyici butonu olmadığı için izlemeye alamadım. kitap yorumlarınız izlemek isterim.
      Sevgiler, saygılar.

      Sil
  2. Çok sevdiğim bir yazardır. Hayatı ve trajik ölümü de çok etkiler beni. Öyküler güzel olmalı. Sağ olun tanıtım için ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almaya ve okumaya değecek öyküler. Umarım fırsat bulursunuz.
      Sevgiler, Saygılar.

      Sil
  3. notumu aldım sayenizde..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuma fırsatı yakalamanıza sevinirim. Sevgi ve saygılarımla.

      Sil
  4. Stefan Zweig tanıtımlarınızı okudukça yazarı ne kadar az tanıdığımı fark ediyorum. Onca yılda sadece iki kitabını okumuşum. Sanırım ne okusam diye düşündüğüm zaman aklıma ilk gelenlerden olmalı bu yıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zweig, benim için okudukça derinleşen, tanıdıkça gizlerini daha çok veren, gerçekten çağının üzerine çıkabilmiş, evrensel düşünceli bir yazar. Umutsuzluk onu bizden çabuk koparmış. Yaşasa idi, üreteceklerini düşünmek kaybımızın büyüklüğünü ortaya koyuyor.
      İlginize candan teşekkürler. Sevgi ve saygılar.

      Sil