29 Temmuz 2016 Cuma

BİR SÜRE ARA…

Ülkemizin şu andaki olağanüstü koşulları nedeniyle birçok kişinin istese de izne çıkamadığı günlerde tatil sebebiyle ara vermeyi duyurma çok hoş değil. Ama bu yıl iş ve özel hayatımızdaki yoğun olaylar nedeniyle oldukça bunaltıcı geçti. İş yaşamında 34 yıla varan çalışma hayatı, her yıl biraz daha yorucu olmayı beraberinde getiriyor. Bugünlerde artık kafaca bir boşalmaya gereksinim duyuyorum.

Hastalık ve torun sevinci birbirini dengelese de bu yıl oldukça fırtınalı günler yaşadık. Çağdaş toplumda bu yoğun stres birikimi atılamadığı takdirde birikimin verdiği etkiler çok daha yoğun ve şiddetli sonuçlara yol açıyor. Bir anlamda zorunlu tatil diyeceğim…
Bu ayın ortalarına kadar blog trafiğinin her geçen gün zayıflaması doğrusu bende bir tedirginlik yaratmadı değil. Sonbahardan itibaren bu ilgisizlik nedeniyle biraz yazıları azaltmayı veya bir süre durdurmayı da düşünmeye başladım. Ancak son iki haftadır, yorumlara çok yansımasa da günlük ziyaret trafiğinde olağanüstü bir hareketlilik var. Fazla bir anlam veremedim. Sayfa ziyaretlerim çoğunlukla, ana sayfada yer alan en çok okunan 10 yazı üzerine olmakla birlikte, aylık istatistiği birden ikiye katlamış durumda. Diğer bloglarda durum nasıl bilmiyorum.

Gerçi bu ziyaretler, yukarıda değindiğim gibi, yorum ve izleyici sütunlarına yansımıyor. Ağustos ayında hemen hiç sayfa yenilemesi yapmayacağım için Ağustos ziyaretleri bloğun geleceği için bir fikir verecek.


Şimdilik, sizleri daha fazla sıkmadan, tekrar görüşmek üzere diyorum…

3 yorum:

  1. Evet olağanüstü günler filan derken Batılı ülkelerin yüzyıl da yaşayacaklarını biz, baş döndürücü bir hızla yaşıyoruz... Dolayısıyla ruh halimiz çok yoruldu diye düşünüyorum. Bazen ben de zihnen yorulduğumu hissetsem de, yazmayı bırakamıyorum... İyi dinlenmeler Mehmet Bey. Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  2. Yaşadığımız günler olağanüstü gerçekten!. Vatanımız büyük bir badireden döndü.Allah bir daha yaşatmasın. Hepimizin tek bir vatanı var başka yok. Zaman zaman zihnimizi boşaltmaya ihtiyaç duyuyoruz hepimiz. Kendinize iyi bakın lütfen, her şeyin başı sağlık.. İyi dinlenmeler Mehmet Bey.Size ve ailenize sağlık ve esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
  3. İyi tatiller, iyi dinlenmeler Bilgehan Bey!

    YanıtlaSil