11 Nisan 2014 Cuma

NİSAN AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 2

 
KİTABIN ADI
Anadolu Notları I-II
KİTABIN YAZARI
Reşat Nuri Güntekin
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
İnkılap Yayınevi
KİTABIN BASKI YILI
(Belirtilmemiş)
KİTABIN BASKI SAYISI
(Belirtilmemiş)
KİTABIN SAYFA SAYISI
287 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Anadolu, genellikle İstanbul’da yaşayan Türk yazarları için yabancıdır, yaban topraktır. Kimi hiç gitmez, kimi gittiğinde yabancılar. Bu, yıllarca böyle sürmüştür. Ama Anadolu’ya giden yazarların notları ve röportajları da bir o denli ilginçtir.

Anadolu yaşamı ve halkı kendi içine kapalıdır, hele cumhuriyetin kuruluş yıllarında bir başka kapalıdır. O kaplılığa inat insanı ise sıcaktır, sevecendir, uyanıktır, mizah yüklüdür.

Değerli romancımız Reşat Nuri Güntekin’in, değişik zamanlarda Anadolu şehir ve kasabalarına yaptığı seyahatlerde kaleme aldığı anıları ve gözlemleri bu kitapta bir araya getirilmiş. Anadolu’nun 80 sene önceki manzarası (bir anlamda fotoğrafı) bu kitapta yer alıyor. 80 yıl öncenin dil ve anlatımı size biraz farklı gözükse de, Anadolu şehirlerini biraz bilenler için kitapta çok tanıdık sahneler var.

Keyifle okunacak, 80 sene önceki anları anlatsa da okuduğunuzda çok yardırgamayacağınız bir kitap. Keyifli okumalar dilerim.

2 yorum:

  1. Mehmet Bey,

    Bu kitaplar bizim klasiklerimiz sayılır. İçeriğinin sıcak olduğunu zaten belirtmişsiniz dolayısıyla kitabı önceliklerim arasına aldım... Saygılarımla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anadolu'yu, insanımızı ve bir anlamda geçmişimizi anlatıyor. Bu nedenle çok önemli buluyorum. Sevgi ve saygılarımla.

      Sil