11 Mart 2011 Cuma

CAP BON

Tunus gezimizin son günündeki gezimizde, hedeflediğimiz son noktaya ulaştık. Burası Cap Bon. Tunus'un kuzey-doğusundaki son nokta.
Uzakta görünen ada Tunus'a ait. Ancak onun sağ çaprazına doğru baktığınızda, -görememekle birlikte - Sicilya adası yer alıyor. Geçmişteki Kartaca-Roma savaşlarını düşündüğünüzde birbirlerine çok yakın. elbette döneminin iki süper gücü birbirine bu denli yakın olursa çarpışmanın ve sonuçta birinin yok olması kaçınılmaz.
Dönem itibariyle havanın güzelliği, berraklığı muhteşem ve büyüleyici.
Cap bon'da ufak bir balık lokantası var. Tunus'ta çok istediğimiz ancak bir türlü denk getiremediğimiz balık ziyafetini burada yaptık. Ancak bu ayrı bir yazı konusu olduğundan ayrıca yazacağım.
Lokantanın geliş yoluna göre hemen sağında telle çevrili bir alan dikkatimizi çekti. Bir de bekçisi var. Burası bu bekçi rehberin anlattığına göre, Kartaca-Roma savaşları sırasında ya da daha sonra Roma döneminde getirilen tutsak kölelerin denizden Roma'ya görütüldüğü ya da tam tersi Roma'dan getirilerek Afrika içlerine gönderilmeleri sırasında gemiyi beklerken ya da kervanlara teslim edilinceye kadar hapis tutuldukları mağaralar imiş.
Kazılar devam ettiği için mi yoksa nisbeten gezilmesi tehlikeli olduğundan dolayı mı, anlayamadığımız şekilde tel örgüyle çevrilerek giriş çıkış ve dolaşma engellenmiş vaziyette.
Bekçinin aldığı bahşiş ile beni içeriye alarak biraz daha fotoğraf çekmemi sağlaması üzerine nisbeten daha yakın görüntüler elde edebildim.
Cap Bon'da yediğimiz yemek sonrası dönüş yolumuz başladı. Ancak Kamel, gezi rotasında olmayan ilginç bir şey göstereceğini ifade etmesi üzerine başkent Tunis yolundan saparak küçük köyler arasından geçerek kuzey-batıya doğru yolumuza devam ettik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder