15 Aralık 2015 Salı

EKİM AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 1


KİTABIN ADI
Paganizm – 1 – Kadim Bilgeliğe giriş
KİTABIN YAZARI

Erhan Altunay

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Hermes Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2015 
KİTABIN BASKI SAYISI
6. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
353 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
6/10  (Çok sayıda dizgi hatası var)
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
8/10 


Pagan ve Paganizm kelimeleri çoğu kimse için bir şey ifade etmez. Yüzeysel bilgi sahibi olanlar da bu kelimeleri “Barbar” “Dinsiz” karşılığı kullanırlar. Oysa bugün için özellikle Batı ülkelerinde üzerinde çok sayıda araştırma yapılan ve bireysel ve/veya topluluk bazında pek çok insanı etkileyen bir bilgiler manzumesidir.
Ülkemizde bu konuda kitaplar son derece az ve konuya ilgi duyanlar için yetersiz düzeyde. Sayın yazar, yeterince özgün olmasa da çok sayıda kitaptan yaptığı alıntılarla, konuya ilişkin bilgiler veriyor.
Bir kitabında alıntı yapılan Mircea Eliade’ın, “Paganlar, taşa, kuşa, ota, böceğe tapanlar değil, doğanın her bir varlığında kutsallığın izini süren, bu kutsallığa saygı gösteren topluluklardır” deyişinden hareketle, konuya ilgi duymanız halinde oldukça bilgi alabileceğiniz bir kitap. Yazar, her konu başlığının arkasına geniş bir kaynakça koyarak konuya ilgi duyanlar için zengin bir araştırma alanı veriyor.
Son sözümüz yayınevine; 6. Baskısını yaparak ilgi uyandıran bir kitabın bu baskısında o derece dizgi yanlışı yapmak, son derece özensiz bir çalışma ile yazarın emeğine zarar veriyor. Zaman zaman kitabı elinizden atacağınız denli dizgi yanlışı okura da saygısızlık.

ERHAN ALTUNAY

İstanbul doğumludur. Saint Joseph Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra Hacettepe   Üniversitesi’nde Nükleer Enerji Mühendisliği okumuş, konuyu öğrendikten sonra para kazanmak gerekliliğinden Marmara Üniversitesi’nde İşletme master’ı   yapmıştır. Bu yüzden de hayatını dış ticaretten kazanmaya çalışmaktadır. Yıllarca TRT Radyo-3'te Aykut Sporel, Sezen Cumhur Önal, Engin Arman, Faruk   Yener gibi ustaları hayranlıkla dinledikten sonra, radyoculuk ile Yapı Radyo’da tanışmış olup orada dört yıla yakın bir süre “Vanilya ve Çikolata” , “...Ve Jazz” gibi jazz programları ile “Troubadour” ve “Barocco” gibi klasik müzik programları ve “Kleopatra’nın Burnu” gibi mitoloji programları hazırlamıştır. Yapı Radyo’nın yayın hayatına veda etmesi ile Troubadour programını Açık Radyo’ya, Vanilya ve Çikolata’yı da Radyo 92nokta3’e taşımıştır. Daha sonra Radyo Kozmos’ta Troubadour’u ve Vanilya ve Çikolata’yı devam ettirmiş, Alem FM’de de “Deniz ve Mehtap” isimli bir program yapmıştır.




2 yorum:

  1. Ah o okuma zevkini yok eden dizgi hataları. Bir yayınevi nasıl izin verir böyle şeylere anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna fazla dikkat etmeyen yayınevlerinin okuyucu yitirdiğini tahmin ediyorum. Özellikle ben bu tür yayınevlerinin kitaplarını almamaya çalışıyorum.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil