Datça’daki tek gecemizde, akşam yemeğini balık mezeleri
olarak düşündük. Datça’da bulunan sahil lokantalarının hemen tamamında çok
zengin meze tabakları bulunuyor. Ancak balık yemeği tercih ettiğiniz takdirde
mezeleri fazla tadamamanız olasılığı var. Ya da mezeyi çok alırsanız arkasından
gelecek balığının tadını alamayacağınız gibi belki de bitiremeyeceksiniz.
Bu nedenle biz, balığı tercih etmeyip daha fazla meze
tatmayı tercih ettik. Sahildeki restoranlar yerine bir sokak arkada kalan
ancak, personelinin ifadesine göre ünlerini meze ile sağladıklarını, ancak
müşterinin tercih etmesi halinde balık verdiklerini, bu nedenle balığı ancak
müşteri talep ettiğinde sipariş ettiklerini belirten ve oldukça tanınmış
olduğunu öğrendiğimiz “Fevzi’nin Yeri”ni seçtik.Oldukça salaş bir ortama sahip ancak mevsim nedeniyle oldukça boş olduğundan son derece iyi ve özenli servis hizmeti aldığımız restoranda tattıklarımızı not ettiğim isimleriyle veriyorum.
(CEVİZLİ ZEYTİN - ACILI BADEM EZME - SARIMSAKLI TULUM)
(KAYA KORUĞU - RADİKA)
(MENENGİÇ - ARAP SAÇI)
(BALIK ÇORBASI)
(ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA)
(SÜBYE GÜVEÇ)
(ŞARAP SOSLU MİDYE)
(FENER BALIĞI)
(KİREMİTTE AHTAPOT)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder