24 Haziran 2010 Perşembe

GÖLKÖY - BOLU

Geçen hafta Perşembe ve Cuma günlerinde kendimize özel tatil vererek Ankara’dan bir kaçamak yaptık. Fuat hocamın uzun süredir birlikte gitmeyi teklif ettiği Gölköy tatilini gerçekleştirdik.
Gölköy, Bolu şehir merkezine yaklaşık 10 dakika mesafede orta büyüklükte bir set gölü. Gölün çevresi, koruma parkı çerçevesinde mesire yeri haline getirilmiş. Gölün hemen yayında DSİ’ye ait bir dinlenme tesisi bulunuyor

Hafta içinde yer uygun olduğu takdirde konaklama mümkün. Hafta sonları rezervasyon Ankara merkezde yapılıyormuş. Tesis çok güzel ve temiz. Günde üç öğün yemek çıkarılıyor. Kafa dinlemek için ideal bir yer.


Bahçesinde, sanırım çevreden bulunmuş iki adet büyükçe sütun var. Üzerindeki yazılardan Bizans dönemine ait olduğunu tahmin ettim.


Gölet etrafındaki yürüyüş öncesi, yaklaşık 15-20 kilometre civarında mesafede, Mudurnu yolu üzerinde “Akmina” doğal kaynak sularının bulunduğu yöreye gittik.
Bir müteşebbis, kaynağın yanında bir yüzme havuzu ile iki tane çeşme ve yürüyüş yolları ile birlikte bir tesis yapmak istemiş. Ancak köy tüzel kişiliği, bu mahallin köy merası kapsamında bir arazi olduğu iddiası ile dava açmış, yapılam işler yarım kalmış. Halen perişan vaziyette.
. Havuz pis ve bakımsız. Köyün çocukları buna rağmen serinlemek için kullanıyorlar. Ancak hiçbirisi etraftaki pisliği temizlemek için bir girişim içinde değil. Bunu düşünmemeleri bana çok ilginç geldi.
Tesis’in yukarıdan baktığı gölet son yağışlardan sonra oldukça yükselmiş durumda. Kıyıdaki bir çok ağaç sular altında kalmış durumda.

Gölün çevresinde tamamen dolaşılabilecek şekilde yürüyüş yolu yapılmış. Yer yer bakımsız durumda olmakla birlikte sürekli yağış sebebiyle bakımın ertelendiği söyleniyor.
Gölün etrafındaki yürüyüş yolu yaklaşık 7 kilometre civarında. Gezerek ve dinlenerek yaklaşık 2-2,5 saatte dolaşılabiliyor. Oldukça keyifli

Ancak mesireye gelen insanlarımız artıklarını yanlarında götürmek ya da çevrede bulunan çöp kutularına atmaya zahmet etmedikleri için ne yazık ki her yer pis ve çirkin görüntülerle dolu.

Her şeye rağmen bulunduğumuz ortamın dışına çıkıp sessiz bir ortamda yürüyüş ve dinlenme çok iyi geldi. Aldığımız pozitif enerji ile Ankara’ya döndük.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder